Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Hyundai Kona N: eerste blik

Geschreven door Frédéric Kevers op 10-03-2021

Hyundai wil zijn sportieve line-up uitbreiden met de Kona N, een compacte hot-SUV waarvan we nu een eerste glimp krijgen zonder zijn camouflage. De sportieveling ziet er in elk geval heel erg anders uit dan de brave Electric.

Overzicht :

Deze keer is het geen gewone Kona met wat sportieve opsmuk en de N Line badge, maar over een echt N-model. De Kona N wordt dus de hogere tegenhanger van de i30 N, die de sportieve lijn van de Koreaanse fabrikant inluidde. Dat belooft voor zijn prestaties, al wil Hyundai daar officieel nog niets over kwijt.

Eerst de looks, dan de inhoud

In deze teaser biedt Hyundai slechts een kleine glimp van het speciale uiterlijk van de Kona N en wordt het mechanische aspect van de wagen niet belicht. Hoewel het waarschijnlijk lijkt dat de SUV zal worden aangedreven door dezelfde motor als in de i30 N en Veloster N, is er nog niets bevestigd. Maar je moet toegeven dat een Kona aangedreven door een 280-pk 2.0 turbomotor in combinatie met de DCT-versnellingsbak de plank niet zou misslaan!

Anderzijds laat het uiterlijk geen twijfel bestaan over de pretenties van deze SUV, die een brede spreidstand maakt tussen een volledig elektrische versie aan de ene kant en een highperformanceversie die minder bezig is met ecologie aan de andere kant. De carrosserie van de Kona N heeft een agressievere, inspringende voorzijde met grotere luchtinlaten, waaronder een gapende grille gemarkeerd met de N van de sportdivisie van het merk, met zijdelingse openingen die zijn 'geïnspireerd op een vliegtuigromp' en die zich uitstrekken naar de zijkanten van de auto. Er is ook een herziene lichtsignatuur die de auto een chiquere en sportievere look moet geven. De voorbumper wordt onderstreept door een rode lijn die het gezicht van de Kona N wat gespierder doet ogen.

De wielkasten zijn in carrosseriekleur, waardoor de indruk wordt gewekt dat deze Kona N dichter bij de grond ligt. Aan de achterzijde is de bovenzijde van de achterklep voorzien van een tweedelige spoiler, waarvan het midden is "uitgehold" om de achterklep te kunnen openen zonder de antenne op het dak te raken. De spoiler is ontworpen om extra aërodynamische ondersteuning te bieden en tegelijkertijd de sportieve pretenties van deze Kona te bevestigen. Een typisch detail van de N-modellen, de spoiler bevat een derde driehoekig remlicht. De fun en prestaties worden onderstreept door de dubbele N-gestempelde uitlaatpijp, die een royaal bemeten diffuser omlijst, die in rood is geaccentueerd. Een kleur die ook de zijskirts siert, terwijl exclusieve wielen de looks van deze snelle SUV afmaken.

Web Editor

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten