Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / VIDEO – Jaguar XE SV Project 8: eindfase

Geschreven door Olivier Duquesne op 04-05-2018

Jaguar start in juni in zijn afdeling SVO met de bouw, “volledig met de hand”, van de 300 XE SV Project 8’s. Het merk belooft een extreem sportieve berline die op circuit de chronometer tilt doet slaan.

Overzicht :

De ontwikkeling van de Jaguar XE SV Project 8 gaat zijn allerlaatste ontwikkelingsfase in. Zijn testpiloten, Le Mans-winnaars Andy Wallace en Davy Jones, zijn de laatste afstellingen aan het verfijnen op het circuit van Portimao (Portugal), Motorland Aragon (Spanje) en Laguna Seca (Verenigde Staten). Vervolgens kan SVO (het departement voor speciale operaties) in juni beginnen met de 300 beloofde exemplaren met de hand in elkaar te zetten, zodat wat later de eerste leveringen plaats kunnen vinden. De klanten krijgen dan een vierdeursberline in handen die 320 km/u haalt (gehomologeerde topsnelheid) en die van 0 naar 100 km/u sprint in 3,2 seconden.

Racemonster voor de openbare weg

Zijn verbluffende prestaties dankt hij aan een tot 600 pk opgevoerde 5.0-V8 met compressor en aan het grondige werk aan zijn chassis. Zo heeft de auto vierwielaandrijving, een instelbare bodemvrijheid, een vlakke bodem, koolstofkeramische remmen, Michelin Pilot Sport Cup 2-banden en een verstelbare frontsplitter en kofferspoiler. Een preproductieprototype zette op de Nordschleife al een onvoorstelbare rondetijd neer van 7 min 21,23 s, maar Jaguar bezweert dat de XE SV Project 8 sindsdien nog is verbeterd, zodat een getalenteerde eigenaar nog beter kan doen. Als Belg kan je je kans wagen mits je minstens 185.000 euro veil hebt voor deze exclusieve Jaguar.

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten