Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Mobiliteit / Verkeersongeval verraadt Apple-plannen

Geschreven door Valentin Delchambre op 07-09-2018

Op 24 augustus vond in Californië een allesbehalve banaal verkeersongeval plaats. Een elektrische auto reed er achterop een… autonoom prototype van Apple.

Een elektrische auto die op een zelfrijdende wagen botst. Leven we niet in een formidabele tijd? Een op het eerste gezicht banale aanrijding vorige week tussen een Nissan Leaf en een Lexus RX 450h werd bijzonder omdat die laatste… geen bestuurder had. Het scenario lijkt zo uit een sciencefictionfilm van 20 jaar geleden te komen, maar het bijzondere is dat de Lexus eigendom was van… Apple.

Vertrouwelijk

Apple-CEO Tim Cook onthulde in juni 2017 dat zijn merk nadacht over een project voor autonome voertuigen dat “de moeder van alle projecten rond kunstmatige intelligentie” moest worden. Tegelijk gaf de staat Californië de multinational een toelating om zelfrijdende auto’s te gaan testen op zijn grondgebied. Ondanks de vertrouwelijke aard van het project weten we dat er 5.000 mensen bij betrokken zijn. Volgens de vergunningen zou Apple 60 auto’s rondrijden hebben. Een van de grootste doelstellingen van het bedrijf is om de software te laten omgaan met voetgangers.

Banaal ongeval

Volgens de informatie zou de SUV geprobeerd hebben om aan zeer lage snelheid in te voegen op een waarschijnlijk erg drukke snelweg toen een Nissan Leaf er aan 24 km/u (15 mph) op inreed. Apple bevestigt dat er een ongeval is gebeurd, maar wil niets kwijt over wie er in fout was. Gelukkig raakte niemand gewond bij de aanrijding.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten