Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Opel Combo e-Life: elektrisch met het gezin

Verwachte lancering : 01-10-2021

Geschreven door Olivier Duquesne op 10-02-2021

Na de bedrijfsversie krijgt ook de gezinsversie van de Opel Combo een elektrische variant. De bestelbreak e-Life krijgt de motor van de Corsa-e en een WLTP-autonomie van 280 km.

Overzicht :

Hoewel het kwartet van bestelwagens Citroën Berlingo, Opel Combo, Peugeot Partner en Toyota ProAce City al op elektriciteit kunnen rijden, lieten de gezinswagenvarianten nog op zich wachten. Tot nu, want Opel bijt de spits af met de Combo e-Life, een volledig elektrische bestelbreak. Het is echter nog tot de herfst wachten om hem in de showroom te zien. Op mechanisch vlak zijn er natuurlijk geen verrassingen. De elektromotor is dezelfde die al een tijdje door PSA (of moeten we Stellantis zeggen?) wordt gebruikt, namelijk een exemplaar van 100 kW (136 pk) en 260 Nm. Hij wordt gekoppeld aan een batterij van 50 kWh.

Geen verspilde ruimte

De ingenieurs zijn erin geslaagd de batterij van 216 cellen in 18 modules onder de vloer te plaatsen. Daardoor verliezen het interieur en de koffer geen enkele ruimte door deze elektrische transformatie. Opel biedt de Combo e-Life zelfs aan in twee lengtematen: 4 meter en 4,75 meter. De koffer meet 597 tot 2.126 liter voor de korte Combo e-Life en 850 tot 2.693 liter voor de Combo e-Life XL.

Een trekje van zijn bestelwagengenen: de passagiersstoel vooral kan neerklappen om lange objecten te vervoeren. Het is ook mogelijk om 7 zitplaatsen te krijgen. De modulariteit is zoals je zou verwachten van een auto van dit segment met, als bonus, Isofix-voorzieningen op alle zitplaatsen van de tweede zitrij, waardoor je 3 kinderen kwijt kunt op de achterbank.

Minder dan 300 km

De elektrische aandrijflijn geeft deze bestelbreak een topsnelheid van 130 km/u. De 0 tot 100 km/u lukt in 11,2 seconden. Alleen moet je de auto niet tot het uiterste drijven als je de WLTP-autonomie van 280 km wil halen. Aan een snellader van 100 kW is het mogelijk om de batterij weer voor 80% vol te krijgen in 30 minuten tijd. De driefasige interne lader voor wisselstroom kan tot 11 kW aan.

Qua uitrusting kan je de Combo e-Life aankleden met een panoramisch dak of de IntelliGrip-tractiecontrole om op zachte of moeilijke ondergrond te rijden. Het geconnecteerde multimediasysteem heeft een aanraakscherm van 8 duim. Er zijn ook applicaties en diensten die het gebruik van deze elektrische auto vergemakkelijken, waaronder 'Charge my car' om rechtstreeks aan de paal te kunnen betalen door de stekker in de Combo te steken.

We verwachten dat de drie andere telgen van deze vierling (Citroën, Peugeot en Toyota) binnenkort ook hun elektrische bestelbreak zullen presenteren, aangezien ze hun modellen ook als elektrische bestelwagen leveren.

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten