Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Cupra Leon: in verschillende smaken

Verwachte lancering : 01-09-2020

Geschreven door Klaas Janssens op 20-02-2020

De Seat Leon Cupra wordt de Cupra Leon, maar aan het sportieve recept wordt niet geraakt. Nieuw is de komst van een plug-inhybride variant.

De sportversie van de Seat Leon heet niet langer Leon Cupra, maar Cupra Leon. Maar achter de nieuwe badge schuilt het gekende recept, met extra vermogen als voornaamste ingrediënt. Basisingrediënt? Je hebt twee instapversies, die de kenner herkent aan de 18-duimsvelgen en de ronde einddempers. Je hebt de 2.0 TSI, een turbobenzine die 245 pk en 370 Nm ontwikkelt. En je hebt de eHybrid, een plug-inhybride Cupra Leon die een 1.4 TSI combineert met een elektromodule en die een systeemvermogen van 245 pk belooft. Dat is het aandrijfgeheel van de VW Golf GTE.

De topversies van de Cupra Leon worden ook aangedreven door een 2 liter-turbomotor, maar hier ontwikkelen ze 300 of 310 pk. De eerste houdt het bij voorwielaandrijving, de tweede is enkel verkrijgbaar met de 4Drive-vierwielaandrijving en met het Sportstourer-koetswerk. Deze versies herken je aan de 19-duimsvelgen en de parallellogramvormige uitlaatpijpen. Over de prestaties communiceert Cupra nog niet. Enkel dat de Leon 310 4Drive in minder dan 5 seconden van 0 naar 100 km/u snelt. 

Bronstijd

Nu heeft de Cupra Leon meer dan alleen maar extra vermogen, want het verlaagde sportonderstel combineert adaptieve DCC-dempers met een pogressieve stuurinrichting, met grotere Brembo-remmen en met een elektronisch gestuurd sperdifferentieel. Deze sportversie komt als vijfdeurs en als break, die Seat de Sporttourer noemt. Het koetswerk herken je aan de specifieke bumpers en de bronzendetails, bovendien houdt Cupra nog acht speciale kleuren en zes verschillende velgendesigns achter de hand.

Het eveneens met bronzen toetsen getooide interieur draagt sportstoelen, een digitale tellerpartij met Sport View-display en een Cupra-sportstuur, waarop je naast de starttoets ook de keuzehendel voor de verschillende rijmodi vindt. 

2020 Cupra Leon - interior

 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten