Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / Tesla Model S en Model X Dual Motor AWD zijn beschikbaar in België

Verwachte lancering : 15-01-2023

Geschreven door Olivier Duquesne op 09-01-2023

Je kan de vernieuwde Tesla Model S en Model X nu ook bestellen als 680 pk sterke Dual Motor AWD. Wat is de Belgische prijs van deze varianten en wat is hun rijbereik?

In 2021 presenteerde Tesla de vernieuwde Model S en Model X, maar die was enkel beschikbaar als performante Plaid. Dat is de door drie elektromotoren aangedreven topversie die over een systeemvermogen van meer dan 1.000 pk beschikt. Nu zijn de vernieuwde Tesla Model S en Model X er ook als Dual Motor AWD. Die houden het bij twee elektromotoren en een systeemvermogen van 680 pk.

De vernieuwde Tesla Model S en Model X combineren een wat lager gewicht met een verbeterde stroomlijn, waardoor de batterijen minder energie nodig hebben om verder te geraken. Maar de grootste vernieuwing vind je binnenin, met een opgewaardeerd interieur dat meer is dan dat gigantische display in het midden. De Plaid-versies van de Model S en de Model Y werden gelanceerd met een yoke-stuurwiel. Daar komt Tesla nu op terug, want je kan zowel de Plaid als deze Dual Motor AWD ook bestellen met een rond stuur.

Tesla Yoke Steering Wheel

Specificaties en rijbereik Tesla Model S Dual Motor AWD

De Tesla Model S Dual Motor AWD sprint in 3,2 seconden van 0 naar 100 km/u en puurt een rijbereik van 634 kilometer uit zijn batterijpakket van 100 kWh. De Belgische prijs bedraagt 114.900 euro. De eerste leveringen zijn gepland voor de lente van 2023.

2023 Tesla Model S Dual Motor AWD

Specificaties en rijbereik Tesla Model X Dual Motor AWD

De Tesla Model X Dual Motor AWD sprint in 3,9 seconden van 0 naar 100 km/u en puurt een rijbereik van 576 kilometer uit zijn batterijpakket van 100 kWh. De Belgische prijs bedraagt 123.990 euro. De eerste leveringen zijn gepland voor de lente van 2023.

2023 Tesla Model X Dual Motor AWD

Modeljaarupdates 2023

Tesla maakt van de lancering van de Dual Motor AWD gebruik om enkele modeljaarupdates door te voeren voor zowel de Model S als de Model X: De T-badge op de achterklep wordt vervangen door 'TESLA' volledig geschreven (enkel voor de Dual Motor AWD en de Plaid), terwijl de Plaid-versies nu standaard geleverd worden met rode remklauwen.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten