Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Eindelijk! Tesla lanceert Plaid in Europa

Verwachte lancering : 15-11-2022

Geschreven door Olivier Duquesne op 03-08-2022

De Tesla Model S en Model X Plaid arriveren in Europa. Deze elektrische topmodellen halen 1.020 pk uit drie motoren en kunnen bogen op de nieuwste technologie van de S en X, waaronder ook het befaamde Yoke-stuurwiel.

Zet november en december 2022 maar in de agenda. Dan begint Tesla met de levering van de Model S Plaid en Model X Plaid aan Europese klanten. Deze versies zijn de meest geavanceerde in het gamma. Ze pakken uit met de nieuwste ontwikkelingen inzake interieur – waaronder het Formule 1-achtige Yoke-stuur – aandrijflijn, klimaatbeheer en elektronica. Vierwielaandrijving is standaard.

Verder wegen de Plaids wat minder en ziet het koetswerk er net iets anders uit. Het moet duidelijk maken dat deze elektrische auto's 1.020 pk halen, een vermogen dat ze putten uit drie krachtige e-motoren met rotors met een carboncoating.

De Model S Plaid accelereert van 0 tot 100 km/u in 2,1 seconden en haalt een topsnelheid van 322 km/u. De actieradius met een enkele lading bedraagt 600 kilometer (WLTP). De Model X doet 2,6 seconden over de obligate spurt naar 100 en zet een topsnelheid van 262 km/u neer. De WLTP-actieradius bedraagt dan 528 kilometer.

Voor zulke gezwinde prestaties is de Belgische prijs van 139.990 euro (Model S) en 143.990 euro (Model X) niet eens overdreven duur.

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten