Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Officieel: UrbanRebel in productie als Cupra Raval

Geschreven door Olivier Duquesne op 11-05-2023

In 2025 gaat de productieversie van de Cupra UrbanRebel in productie. Maar de elektrische cross-over krijgt wel een andere naam: Raval, naar de gelijknamige wijk in Barcelona.

De Volkswagen-groep brengt een nieuwe generatie elektrische, maar bereikbare stadswagens in stelling. Die in de loop van 2025 verwachte auto's zou je kunnen zien als de eigenlijke opvolgers van de Seat Ibiza, de Skoda Fabia en de VW Polo. Wolfsburg bijt de spits af met de Volkswagen ID.2.

LEES OOK Wat is VW van plan met Seat?

Naast een Tsjechische Skoda-variant krijgt die VW ID.2 ook een Spaanse afgeleide. De UrbanRebel Concept gaat immers in productie als Cupra Raval. 

VW ID.2 All Concept

El Raval

El Raval is een bruisende wijk in Barcelona, met toonaangevende tentoonstellingen in het Barcelona Museum of Contemporary Art en in het aangrenzende Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. In de omliggende straten vind je alternatieve bars, hippe designwinkels en straatkunst. Helemaal op maat van het hippe volkje waarop de Cupra Raval zijn pijlen richt.

In tegenstelling tot de nieuwe Cupra Tavascan, die van de band zal rollen in China, zal de Cupra Raval gebouwd worden in Martorell – op een steenworp van Barcelona.

Skoda UrbanRebel Raval

25.000 euro en 450 kilometer rijbereik

Net zoals de Volkswagen ID.2 waarmee hij zijn technische fundamenten deelt, bouwt de nieuwe Cupra Raval op de zogeheten MEB Entry-architectuur die ontwikkeld wordt voor de compacte EV-modellen van de VW-groep. In tegenstelling tot bij de achterwielaangedreven Cupra Born gaat het om een voorwielaangedreven platform met enkele elektromotor. 

Wellicht deelt de Cupra Raval zijn elektrische aandrijflijn met de VW ID.2. Dan hebben we het over een elektromotor van 226 pk die ervoor zorgt dat de elektrische auto in minder dan 7 seconden van 0 naar 100 km/u sprint. Over de capaciteit van het accupakket wordt niet gecommuniceerd, enkel dat het rijbereik ongeveer 450 kilometer zal bedragen.

Om een eerste prijsindicatie van de Cupra Raval te krijgen, kijken we naar Skoda en Volkswagen. Die beloven immers een vanafprijs van een 25.000 euro.

Skoda UrbanRebel Raval

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten