Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Facelift / Ford Kuga wapent zich tegen nieuwe VW Tiguan - Update: Belgische prijzen

Geschreven door Frédéric Kevers op 19-02-2024

Ford Kuga anticipeert op nieuwe Volkswagen Tiguan met opgefrist design, avontuurlijke Active en verbeterde PHEV.

De Europese verkoop van de Ford Kuga draait uitstekend, maar de concurrentie is moordend. En het wordt er niet makkelijk op nu Volkswagen een nieuwe generatie van de VW Tiguan lanceert. Daarom krijgt de SUV een facelift die een opgefrist koetswerkontwerp en een verbeterd interieur combineert met nieuwe technologie (multimedia en rijhulpsystemen). Bovendien krijgt de PHEV-variant meer power en een groter elektrisch rijbereik. 

Update: Belgische prijs Ford Kuga

  • Ford Kuga 1.5 Ecoboost 150 (FWD M6): vanaf 38.705 euro (Titanium)
  • Ford Kuga 2.5 FHEV 180 (FWD AUTO): vanaf 42.830 euro (Titanium)
  • Ford Kuga 2.5 FHEV 183 (AWD AUTO): vanaf 44.580 euro (Titanium)
  • Ford Kuga 2.5 PHEV 243 (FWD AUTO): vanaf 45.370 euro (Titanium)

Koetswerk: nieuwe neus en Active-versie

De facelift van de Ford Kuga haalt een nieuwe neus. De hertekende koplampen met aangescherpte lichtsignatuur worden met elkaar verbonden door de tegenwoordig zowat obligate lichtstrip, waardoor ook de herwerkte grille en voorbumper benadrukt wordt. Achteraan de vernieuwde SUV wordt de hendel waarmee je de achterklep opent, vervangen dor een boven de nummerplaat gesitueerde drukknop.

Ford Kuga SUV 2024

Ford voegt ook een avontuurlijke Active-variant aan het gamma van de Kuga toe, met een verstevigd en verhoogd koetswerk dat wat modder niet langer schuwt. Ook nieuw is de zogeheten Trail Modus die het trekken van aanhangwagens vereenvoudigd. Bovendien voegt de facelift van de Ford Kuga twee nieuwe koetswerkkleuren toe: Desert Island Blue en Bursting Green.

Interieur: nieuwe multimediamodule met Alexa-spraakassistent

Ook door het interieur van de Ford Kuga waait een frisse wind. Bovenop het dashboard prijkt een nieuwe multimediamodule met een liggend aanraakscherm van 13,2 inch waarop de jongste generatie van de 5G Sync 4-interface draait.

Het infotainment is voordurend verbonden met de cloud, krijgt een krachtigere processor en introduceert een nieuwe menustructuur die het navigeren tussen de verschillende functies wil vereenvoudigen. Android Auto en Apple CarPlay worden nu ook draadloos ondersteund en de digitale assistent Alexa behoort voortaan tot de standaarduitrusting.

2024 Ford Kuga Facelift

Ook de rijhulpmiddelen werden tegen het licht gehoudeh. De vernieuwde Ford Kuga komt met een verbeterde cruise controle, die nu ook automatisch kan remmen in bochten en op kruispunten.

Op basis van de navigatiegegevens en de data die vergaard worden door de op de voorruit gemonteerde camera past de optionele Dynamic Pixel LED-verlichting zijn lichtbundel aan bij het nemen van bochten, kruispunten en rotondes. Ook voetgangers en fietsers worden beter verlicht.

Kuga PHEV: meer power en groter rijbereik

Aan het motorenpalet wordt niet geraakt, met uitzondering van de Ford Kuga PHEV. Als vanouds rekent de stekkerhybride SUV op een 2,5 liter-benzinemotor die rugdekking krijgt van een elektromotor enerzijds en van een accupakket van 14,4 kWh anderzijds.

2024 Ford Kuga Facelift

Het systeemvermogen bedraagt nu 243 pk, wat volstaat om in 7,3 seconden van 0 naar 100 km/u te sprinten. Het elektrische rijbereik wordt opgetrokken tot 69 kilometer. Ook handig: het trekvermogen van de PEHV bedraagt 2,1 ton.

 

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten