Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Officieel: Hier is de nieuwe Volkswagen Tiguan (2024)

Geschreven door Alain Devos op 19-09-2023

Volkswagen schrijft een nieuw hoofdstuk in het succesverhaal van de VW Tiguan. De derde generatie wordt niet elektrisch, net zoals bij de nieuwe VW Passat Variant kies je immers tussen benzine, diesel of plug-inhybride.

Volkswagen mag dan flink investeren in elektrische auto’s, de klassiekere modellen worden ondertussen niet vergeten. In het geval van een wagen als de VW Tiguan zouden ze ook gek moeten zijn om dat wel te doen, met sinds 2007 meer dan 7,5 miljoen klanten is die middelgrote SUV al jaren het meest succesvolle model uit het gamma. De langere Allspace krijgt geen vervolg.

Net als voor de nieuwe, in Europa nog enkel als Variant te bestellen Volkswagen Passat gaat het zeker niet om een grote revolutie. Net zoals de vorige VW Tiguan is ook de derde generatie een vrij sobere en zelfs wat onopvallende verschijning - al daalt de cx-waarde wel van 0,33 naar 0,28. Geef de designers maar eens ongelijk, gezien precies de populariteit van deze SUV. De nieuwe Volkswagen Tiguan wordt begin 2024 in België gecommercialiseerd.

2024 VW Tiguan III

Digital cockpit

Evolueerde het 4.539 millmeter lange koetswerk dankzij onder meer een hoger front en vanzelfsprekend een nieuwe lichtsignatuur hoogstens een beetje verder richting tegelijk sportievere en elegantere looks, dan is het interieur van de Volkswagen Tiguan wel helemaal nieuw. Het telt een Digital Cockpit, een head-updisplay en een groot infotainmentscherm (met een formaat van 12,9 tot zelfs 15 duim).

Er zijn tal van extra functies, een nieuwe spraakassistent vergemakkelijkt ook de bediening ervan. De VW Tiguan krijgt dezelfde ergoActive-Plus-stoelen als de Passat, die kunnen van tien kamers voor drukpuntmassage worden voorzien. Samen met een te programmeren stoelverwarming en -ventilatie, het adaptieve onderstel en snufjes als de (geperfectioneerde) Park Assist wordt het rijgemak en -comfort naar een aanzienlijk hoger niveau getild. Het laadvolume van de koffer nam met 37 liter toe en bedraagt nu 652 liter.

De aankleding en uitrusting hangen natuurlijk af van het budget dat je wilt besteden, de Elange en R-Line komen met de meeste versieringen en in het tweede geval ook wat sportieve attributen, genre een verlichte ledstrip tussen de achterlichten. Qua velgmaat gaat het van 17 tot 20 duim. 

2024 VW Tiguan III

Niet elektrisch

Onderhuids heeft de nieuwe Volkswagen Tiguan heel wat gemeen met de nieuwe VW Passat. Ze staan op hetzelfde MQB Evo-platform en komen met zowat dezelfde motoren. Daar zijn ook de opgewaardeerde plug-inhybrides op basis van de 1.5 TSI,. Die zijn tussen de 204 en 272 pk sterk, dankzij hun batterij van 19,7 kWh kunnen die PHEV's tot 100 kilometer elektrisch rijden.

Er zijn ook MEV-versies met 130 en 150 pk, klassieke TSI’s met een 2 liter grote benzinemotor van 204 of 265 pk en TDI’s met keuze tussen 150 en 193 pk. De krachtigste modellen komen standaard met de 4Motion-vierwielaandrijving en mogen tot 2.300 kilo trekken. Manuele transmissies zijn er ook voor de Tiguan niet meer, het schakelen gebeurt automatisch met een DSG met dubbele koppeling.

2024 VW Tiguan III

 

Senior Writer (freelance)

Facebook: @alain.devos.18 / Twitter: @devos_alain / Instagram: @adevos12

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten