Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Autoverkoopcijfers september 2012

Geschreven door Olivier Duquesne op 17-10-2012

Sinds begin dit jaar waren de best verkochte modellen in ons land de Renault Mégane- en Scénic-familie, de Volkswagen Golf en de Citroën C4.

Hoewel Renault zijn statuut van best verkopende automerk in België heeft moeten afstaan aan Volkswagen, blijft de Mégane-Scénic-familie het populairst in ons land sinds begin 2012, met 18.859 inschrijvingen op 3.86.733. De Volkswagen Golf van de zesde generatie en al zijn afgeleiden staan op de tweede plaats (11.034 exemplaren). Daarmee is de Top 2 identiek aan die in 2011. De Polo moest daarentegen zijn derde plaats prijsgeven en ging er enkele plaatsen op achteruit.

Zo wordt de Top 3 vandaag vervolledigd door de 8.180 verkochte Citroëns C4 (Picasso-variant inbegrepen). Hij wordt gevolgd door de Opel Corsa, het Opel Astra-gamma, de Citroën C3, de VW Polo, de Renault Clio, de Ford Fiesta en de Nissan Qashqai, die allemaal tussen de 7.971 en 6.206 keer werden verkocht. Per segment is de Corsa de bestverkochte berline, de Berlingo de populairste break en de Scénic de meest succesvolle eenvolumer. Onder de coupés en cabrio's zijn dat respectievelijk de Mégane Coupé en de Fiat 500C, terwijl de lievelings-SUV van de Belgen de Nissan Qashqai is.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten