Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Mobiliteit / Sparki is een Belgische operator van snelle laadstations

Geschreven door Olivier Duquesne op 10-05-2023

Er is een nieuwe speler op de markt voor ultrasnelle laadstations: Sparki. Dit Belgische bedrijf wil tegen 2025 zo’n 1.200 laadpunten installeren in België, te beginnen met Vlaanderen en Doornik.

In Deinze werd een nieuw snellaadstation van 300 kW ingehuldigd bij een tankstation van oliemaatschappij Maes. De exploitant heet Sparki en is Belgisch. Het bedrijf wil in heel België 300 stations en 1.200 oplaadpunten van 300 kW installeren. De installatie van 720 kW-laadpunten staat ook op de agenda voor het najaar van 2023. Om zijn activiteit te lanceren is Sparki al aanwezig in de regio's Antwerpen, Brugge en Gent in Esso- en Maes-stations.

0,69 euro per kWh

Het netwerk wordt snel uitgebreid, maar niet langs de snelwegen - ze focussen op laadpunten langs kleinere wegen en commerciële centra. Zo wordt er nog dit jaar een station geopend in Doornik. Sparki plant 200 stations tegen 2024 en 300 tegen 2025, met 1.200 laadpunten die over heel het land beschikbaar zijn. De huidige prijs bedraagt 0,69 euro/kWh. Sparki zal betaalkaarten en badges aanbieden, maar de stations accepteren ook bankkaarten via een smartphone-app.

OVERZICHT De belangrijkste snellaadnetwerken voor EV's van België

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten