Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Innovatie / Nio: eerste batterijwisselstation in Europa

Geschreven door Olivier Duquesne op 18-11-2021

De Chinese constructeur Nio biedt zijn klanten een dienst aan om lege batterijen te wisselen voor volle, in plaats van te moeten wachten op een laadbeurt. Het eerste Europese wisselstation is nu open.

Overzicht :

Nio heeft een batterijwisselstation geopend in Noorwegen, waar de Chinese constructeur al sinds september zijn SUV ES8 verkoopt. Het is het eerste station van de constructeur buiten China, waar er al 500 van deze wisselstations zijn. Er komen nog 20 wisselstations in Noorwegen tegen eind 2022. Daarna is het de beurt aan Duitsland.

>>> Ook Renault had zo'n station bedacht voor de vroegere Fluence

BaaS

Hoe werken deze wisselstations? In plaats van te moeten wachten op een relatief trage laadbeurt tijdens een lange rit, biedt Nio een batterijwissel aan die amper 5 minuten duurt. Nio-klanten die van deze dienst gebruik willen maken, moeten hun auto kopen met de batterij als maandelijks abonnement, ook bekend als 'Battery as a Service' (BaaS). Dan krijg je een verwisselbare batterij om dus snel weer op pad te kunnen. Jouw 'oude' batterij wordt dan weer opgeladen en klaargezet voor de volgende Nio. Het batterij-abonnement kost 140 tot 200 euro per maand (standard vs. long range), waarvoor je 6 wissels per maand gratis zou krijgen. 

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten