Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Interview / Maserati en e-mobiliteit - “Luxestatus nooit verloochenen”

Geschreven door Olivier Duquesne op 22-03-2023

Ook bij Maserati maakt het timbre van een muzikale krachtbron deel uit van de charme. Maar voor hoelang nog? Ana Paola Reginatto, directeur e-mobiliteit bij het merk uit Modena, licht de toekomstplannen toe.

Met de komst van de Maserati MC20, Grecale en de GranTurismo Folgore heeft het merk met de drietand een nieuw hoofdstuk in zijn geschiedenis aangesneden, gericht op e-mobiliteit. Maar wat betekent dat precies?

  • Wordt Maserati een 100 procent elektrisch merk?

“Daarop kan ik duidelijk zijn: ja! Maar voor het zover is, moeten we nog flexibel blijven en beantwoorden aan de vraag van de klanten. Zij willen echte Maserati’s, trouw aan het DNA van het merk: luxe en prestaties. Het is voor ons uitgesloten om een auto op de weg te zetten die het drietandlogo niet waardig is. Voorlopig laten we ons cliënteel dus de keuze: de Grecale en GranTurismo zijn ook al beschikbaar in een elektrische Folgore-versie. En in 2025 zal de nieuwe Quattroporte volledig elektrisch zijn. Die flexibiliteit is mogelijk doordat Maserati deel uitmaakt van de Stellantis-groep.” 

2023 Maserati Grecale Folgore

  • Hoeveel Stellantis-technologie schuilt er in het hart van de Maserati Folgores?

“Onze strategie bestaat er natuurlijk in om gebruik te maken van de synergieën met de Stellantis-groep. Maar onze elektrische modellen moeten wel Maserati’s blijven. Wij ontwikkelen specifieke elementen voor ons gamma – wij zijn het enige luxemerk in de groep, die luxestatus mogen we nooit verloochenen. Als mondiaal merk is de uitdaging gedurfd en ambitieus.” 

2023 Maserati GranTurismo Folgore

  • Voor wie is het elektrische Folgore-gamma bedoeld?

“Voor al wie geïnteresseerd is in droomauto’s en in Maserati. De GranTurismo Folgore is eerder ontworpen voor mensen die al een andere auto hebben en nog iets zoeken om mee rond te rijden op mooie wegen. De Grecale Folgore kan daarentegen wel een eerste auto zijn, gezien zijn rijbereik van bijna 500 kilometer. Dankzij de Formule E verbeteren we de software, die essentieel is in een EV. Bijvoorbeeld op het vlak van regeneratie. Ook de oplaadsnelheid is heel belangrijk. De GranTurismo heeft een 800-voltarchitectuur en kan daardoor opladen tot 270 kW.”

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten