Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / Audi: wat brengt 2024?

Geschreven door Alain Devos op 02-01-2024

Geen klassiek autosalon dit jaar, toch blijft januari de ideale maand om eens terug te blikken op 2023 en vooruit te kijken naar 2024. Dit marktoverzicht verzamelt de toppers van vandaag met de sterren van morgen. Vandaag: Audi

Het was stil bij Audi in 2023, veel te stil zelfs. De in Brussel gebouwde e-Tron evolueerde tot Q8 e-Tron en werd daarmee weer een pak aantrekkelijker, zeker als je over de middelen beschikt om voor de 503 pk sterke SQ8-variant te kiezen. Maar het ging toch eerder om een grondige opfrissing van een bekend model dan om een volledig nieuwe auto. Daarnaast lanceerde Audi in 2023 helemaal… geen nieuwe producten. Logisch dus dat wat marktaandeel werd ingeleverd aan het wel heel actieve BMW en Mercedes.

2024 Audi Q6 e-Tron

Eindelijk Q6 e-Tron

In 2024 beweegt er gelukkig wél heel wat, zo mogen we binnenkort eindelijk de elektrische Q6 e-Tron verwelkomen. Die SUV en zijn vermoedelijke Sportback-afgeleide hadden er al eerder moeten zijn, maar de ontwikkeling liep nogal wat vertraging op.

NAAST DE Q8 e-TRON LANCEERDE AUDI IN 2023 GEEN NIEUWE PRODUCTEN.

Audi belooft dat goed te maken met een groot rijbereik en nogal wat als revolutionair omschreven technologie. Op de optielijst staan bijvoorbeeld een derde scherm voor de voorste passagier en een slimme AI-module. In de tweede helft van 2024 komen de A6 Avant e-Tron en de A6 Sportback e-Tron, beide evengoed met een elektrische aandrijving. De huidige A6 met verbrandingsmotoren wordt nog wat later opgevolgd door de A7; net zoals de compactere A4 zal worden herdoopt in A5.

Senior Writer (freelance)

Facebook: @alain.devos.18 / Twitter: @devos_alain / Instagram: @adevos12

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten