Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / Inschrijvingen september 2021: in het rood

Geschreven door Olivier Duquesne op 04-10-2021

De markt voor nieuwe auto's wordt nog steeds verlamd door de halfgeleidercrisis, waardoor de levertijden langer en langer worden. Het aantal nieuw ingeschreven wagens voor september 2021 is duidelijk: -26,4% ten opzichte van 2020!

BMW Red Devils

De registratiecijfers voor nieuwe auto's blijven in het rood, met 26.554 inschrijvingen in september 2021 tegenover 36.083 in dezelfe periode vorig jaar. Dat is een daling van liefst 26,4% tegenover 2020, en van 25,7% tegenover 2019. Bekijken we het hele jaar, dan is het aantal inschrijvingen voor nieuwe wagens met 6% gezakt ten opzichte van 2020, nochtans een jaar dat gekenmerkt wordt door een lockdownperiode en beperkende Covid-maatregelen. Dat verklaart meteen waarom de cumulatieve daling 28,6% bedraagt als je 2021 afweegt tegenover 2019.

Chips en Volkswagen

Deze cijfers houden verband met de productie- en leveringsvertragingen van vele modellen als gevolg van de halfgeleidercrisis. Momenteel is het normaal dat je een jaar of zelfs langer op de levering van je nieuwe wagen moet wachten.

Bekijken we de rangschikking van september 2021, dan staat Volkswagen voor achtereenvolgens BMW, Mercedes, Audi en Peugeot. Daarna volgen Opel, Toyota, Renault, Ford en Kia. In de eerste negen maanden van het jaar blijft BMW wel aan de leiding, vóór Volkswagen en Audi.

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten