Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / Citroën: wat brengt 2024?

Geschreven door Alain Devos op 05-01-2024

Geen klassiek autosalon dit jaar, toch blijft januari de ideale maand om eens terug te blikken op 2023 en vooruit te kijken naar 2024. Dit marktoverzicht verzamelt de toppers van vandaag met de sterren van morgen. Vandaag: Citroën

Geen compleet nieuwe modellen bij Citroën in 2023, maar er was wel een opwaardering voor de elektrische ë-C4 en ë-C4 X. Die werden allebei ook verkrijgbaar met een motor van 156 pk en een batterij van 54 kWh, wat voor betere prestaties en een groter rijbereik zorgt. Voor de in 2022 opgefriste C5 Aircross kwam er een mildhybride variant bij, en de Berlingo en Spacetourer werden op de valreep van het jaar nog gefacelift, maar hét grote Citroën-nieuws was natuurlijk de onthulling van de pas dit jaar leverbare ë-C3. De stadswagen is er vandaag nog met benzine- en dieselmotoren; zijn opvolger wordt een kleine SUV met een elektrische aandrijving.

LATER DIT JAAR VOLGT OOK NOG EEN Ë-C3 VAN NOG GEEN 20.000 EURO.

 

Goedkope(re) EV

Bij sommige merken worden de kleinste modellen uit het gamma geschrapt, Citroën kiest ervoor om zijn ook bij particulieren heel populaire C3 een nieuwe rol te geven. De andermaal zo’n 4 meter lange ë-C3 wordt de eerste auto op het Smart Car-platform van de Stellantis-groep. Hij komt er ook nog met een benzinemotor, maar de C3 wil nu vooral indruk maken als ‘betaalbare’ EV. Het wordt een van de minst dure elektrische auto’s op de markt, later dit jaar zou er zelfs een variant – met een weliswaar heel bescheiden batterij – van nog geen 20.000 euro volgen. De Stellantis-dochter lijkt dus een beetje richting een rol als budgetmerk binnen de groep te evolueren.

Senior Writer (freelance)

Facebook: @alain.devos.18 / Twitter: @devos_alain / Instagram: @adevos12

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten