Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / Eerste productiereeks Volvo EX90 al uitverkocht? Ja en neen....

Geschreven door Yeelen Möller op 28-04-2023

De Volvo EX90 is een groter succes dan de Zweedse constructeur had durven hopen, want modeljaar 2024 is al volledig uitverkocht. Maar geen paniek: je kan nog gewoon een bestelling plaatsen voor MY2025.

Verschillende media hebben bericht dat de Volvo EX90, het nieuwe elektrische vlaggenschip van Volvo met een vanafprijs van 106.300 euro, al uitverkocht is nog voor de productie van start is kunnen gaan, en dat er dus een stop is gezet op de bestellingen.

De Belgische invoerder laat ons echter weten dat het nog niet zover is gekomen: het eerste modeljaar MY2024 is inderdaad uitverkocht, maar intussen zijn de bestellingen gewoon geopend voor het volgende modeljaar MY2025. Leuk om weten: dankzij een herziene standaarduitrusting wordt de Volvo EX90 een tikkeltje goedkoper: 103.500 euro.

Volvo EX90 EV SUV

Sowieso nog even geduld

Dat betekent dat er ook iets andere prijslijsten en een gewijzigde uitrusting wordt gehanteerd, maar een grote impact op de levertermijnen zou deze overgang niet moeten hebben. Tussen het einde van MY2024 en het begin van MY2025 zit er namelijk geen groot gat.

Hoe dan ook is het nog even wachten op de eerste leveringen van de EX90, die pas in april 2024 van start gaan in België. De Verenigde Staten worden als eerste markt bediend vanaf deze herfst, aangezien de productie ook daar verloopt.

Volvo EX90 EV SUV

Liever een Polestar?

Wil je een grote Zweedse SUV op batterijen met een krachtige aandrijflijn, maar heb je geen zin om te wachten op de EX90? Dan kan je ook voor de Polestar 3 gaan, die exact dezelfde techniek onder de kap heeft, maar dan in een iets compactere - en minder praktische - coupéversie.

De Polestar 3 wordt namelijk al vanaf het vierde kwartaal van 2023 geleverd in ons land. En hij is ook nog eens een stukje goedkoper, met een vanafprijs van 88.600 euro.

Polestar 3

Web Editor

Twitter: @yeelenm / Instagram: @yeelenm

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten