Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / Ford: wat brengt 2024?

Geschreven door Alain Devos op 09-01-2024

Geen klassiek autosalon dit jaar, toch blijft januari de ideale maand om eens terug te blikken op 2023 en vooruit te kijken naar 2024. Dit marktoverzicht verzamelt de toppers van vandaag met de sterren van morgen. Vandaag: Ford

Ford staat in België niet meer in de top tien, en het verdwijnen van de ooit nochtans heel populaire Fiesta heeft daarbij natuurlijk niet geholpen. Het Amerikaanse merk kiest hier duidelijk voor een nieuwe strategie, eentje waarbij de focus op avontuur ligt. Vandaar dat in 2023 zelfs de Bronco – een heel sterk Amerikaans getint product – de oversteek naar Europa maakte. Een andere lancering was die van de nieuwe Ranger. Dat is een best wel populaire pick-up, maar de jarenlang bijzonder gunstige fiscaliteit voor dat soort auto’s werd na in Wallonië vorig jaar ook in Vlaanderen afgeschaft.

FORD KIEST VOOR EEN NIEUWE STRATEGIE, MET DE FOCUS OP AVONTUUR.

2024 Ford Transit Custom

Veel meer EV’s

In de fabriek in Keulen is de plaats van de Fiesta ingenomen door de elektrisch aangedreven Explorer. We maakten er in 2023 al kennis mee, maar de auto komt pas dit jaar op de markt. Ford zal in 2024 nog verschillende EV’s voorstellen, waaronder eentje op basis van de (nieuwe) Puma. Er wordt ook nog een andere ‘sportieve’ cross-over beloofd. Evengoed gepland voor dit jaar zijn een nieuwe of toch vernieuwde Kuga en de zevende Mustang-generatie. Misschien nog belangrijker voor het merk is de lancering van een nieuwe Transit Custom, sinds 2015 zowat onafgebroken de populairste bestelwagen in Europa.

Senior Writer (freelance)

Facebook: @alain.devos.18 / Twitter: @devos_alain / Instagram: @adevos12

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten