Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / Honda: wat brengt 2024?

Geschreven door Alain Devos op 09-01-2024

Geen klassiek autosalon dit jaar, toch blijft januari de ideale maand om eens terug te blikken op 2023 en vooruit te kijken naar 2024. Dit marktoverzicht verzamelt de toppers van vandaag met de sterren van morgen. Vandaag: Honda

Er gebeurde heel wat bij Honda in 2023. Het Japanse merk lanceerde maar liefst drie nieuwe modellen. We mochten kennismaken met de jongste generatie van de CR-V, met de wat compactere ZR-V en met de originele (maar ook met een nogal vreemde naam bedachte) e:Ny1. De eerste twee zijn er met een hybride aandrijving (in het geval van de CR-V ook van het plug-intype), terwijl de derde een volledig elektrische auto is. Het zijn drie SUV’s, dus toch wel het soort auto’s dat de Belgen nog altijd verkiezen.

DE EUROPESE MARKT IS VOOR HONDA GEEN ECHTE PRIORITEIT MEER.

2023 Honda e:NY1

Het tij keren?

Het is nu in spanning afwachten of de nieuwe modellen eindelijk de Belgische neergang van Honda kunnen stoppen. De verkoop van het merk is op onze markt de vorige jaren namelijk naar een dramatisch dieptepunt gezakt. Daar zijn ongetwijfeld meerdere oorzaken voor aan te halen, en het gekrompen dealernetwerk en de soms toch ook wel stevige prijzen zijn er daar maar enkele van. De Europese markt is voor Honda duidelijk geen echte prioriteit meer, maar toch blijft het jammer dat het Japanse merk hier niet veel meer dan een figurantenrol lijkt te mogen spelen. Misschien moeten ze de vorig jaar als prototype in Tokio voorgestelde nieuwe Prelude toch maar eens naar België halen, al was het maar om weer een beetje op te vallen in de massa.

Senior Writer (freelance)

Facebook: @alain.devos.18 / Twitter: @devos_alain / Instagram: @adevos12

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten