Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / Lexus: wat brengt 2024?

Geschreven door Alain Devos op 12-01-2024

Geen klassiek autosalon dit jaar, toch blijft januari de ideale maand om eens terug te blikken op 2023 en vooruit te kijken naar 2024. Dit marktoverzicht verzamelt de toppers van vandaag met de sterren van morgen. Vandaag: Lexus

Qua aantal inschrijvingen was Lexus in 2023 een van de snelste stijgers in België. Met 1.102 auto’s in de eerste elf maanden van het jaar blijft het weliswaar een kleine speler, maar het premiummerk van Toyota hijgt desondanks al in de nek van het toch op een groter publiek mikkende Honda. Het succesnummer van 2023 was de middelgrote en ook als plug-inhybride verkrijgbare NX. Belangrijker voor de toekomst van het merk was de lancering van de RZ, de eerste echt overtuigende elektrische auto van Lexus. Hij deelt een en ander met de Toyota bZ4X, maar heeft sterkere elektromotoren.

DE LBX WERD ZOWAT SPEFICIEK VOOR DE EUROPESE MARKT ONTWIKKELD.

2024 Lexus LBX

Nieuw instapmodel

Hét Lexus-nieuws voor 2024 wordt de LBX, een kleine cross-over die de Yaris Cross als basis heeft en dus het echte instapmodel van het gamma wordt. Het is een hybride auto van het zelfopladende type die zowat specifiek voor de Europese markt werd ontwikkeld. Misschien is dat ook de verklaring voor de iets ‘bravere’ vormen? De LBX is bijvoorbeeld niet voorzien van de zandlopervormige grille van de andere modellen. Vierwielaandrijving kan, dan moet je voor de E-Four met extra elektromotor kiezen. In Tokio werden met de LF-ZC en en de LF-ZL ondertussen ook nog elektrische prototypes van een berline en een SUV getoond, maar dat is echte toekomstmuziek.

Senior Writer (freelance)

Facebook: @alain.devos.18 / Twitter: @devos_alain / Instagram: @adevos12

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten