Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / Hoeveel kost de gefacelifte Mercedes GLE in België?

Geschreven door Kevin Kersemans op 21-02-2023

De gefacelifte Mercedes GLE en Mercedes GLE Coupé zijn gearriveerd in de showrooms van het merk met de ster. Hoeveel kosten de opgefriste SUV's in België?

De Mercedes GLE en zijn sportievere koetswerkafgeleide Mercedes GLE Coupé, die in 2018 werden gelanceerd, hebben een midelifefacelift ondergaan. Die brengt de gebruikelijke evoluties, maar ook een herschikking van het motorgamma. En natuurlijk nieuwe prijzen... die uiteraard nog iets hoger liggen dan voor de pre-faceliftmodellen.

LEES OOK – Wat is er nieuw aan de vernieuwde Mercedes GLE en GLE Coupé?

Exit 'gewone' V8

Het volledige motorgamma van de Mercedes GLE en Mercedes GLE Coupé is voortaan geëlektrificeerd, lees: ofwel voorzien van een mildhybridesysteem op 48 volt ofwel plug-inhybride. Wie echter nog een GLE met V8-motor wil, zal voortaan bij AMG moeten aankloppen, want de 489 pk sterke GLE 580 heeft de facelift niet overleefd. Hetzelfde geldt trouwens voor de AMG 63 'zonder S' en met 571 pk. De enige overblijvende V8-versie is de AMG 63 S, waarvan het vermogen nog altijd 612 pk bedraagt. Verder werd de plug-inhybride 350 e omgedooopt tot 400 e (met 381 in plaats van 333 pk), terwijl de 400 d van 330 naar 370 pk ging en voortaan door het leven gaat als 450 d.

Prijs, uitrustingsniveaus en leveringen Mercedes GLE en Mercedes GLE Coupé

Het Mercedes GLE-gamma telt dus vijf reguliere motorversies, plus twee AMG-varianten. De gewone GLE kan afhankelijk van de motorversie besteld worden als Business Line, Luxury Line of AMG Line, de GLE Coupé is er enkel als AMG Line. Niet alle motoren zijn op dit moment echter te krijgen in de Mercedes GLE Coupé. Voor de AMG 53 en AMG 63 S zijn nog geen prijzen beschikbaar.

  • Mercedes GLE 450: 98.010 euro (AMG Line)
  • Mercedes GLE / Mercedes GLE Coupé 400 e: 98.736 euro (Luxury Line) / 106.601 euro
  • Mercedes GLE / Mercedes GLE Coupé 350 de: 91.839 euro (Business Line) / 106.964 euro
  • Mercedes GLE / Mercedes GLE Coupé 300 d: 80.586 euro (Business Line) / 95.590 euro
  • Mercedes GLE / Mercedes GLE Coupé 450 d: 101.761 euro (AMG Line) / 104.786 euro

Afhankelijk van de uitrustingslijn zijn, naast de talloze losse opties, nog verschillende optiepakketten beschikbaar. Het Advanced Pakket is altijd inbegrepen, maar daarnaast zijn er nog het Advanced Plus Pakket (verwarmbare voorstoelen, Burmester-hifisysteem, adaptieve ophanging AMG RIde+, ...), het Premium Pakket (panoramisch schuifdak, head-updisplay, automatische airco met vier zones, Air Balance-geurverspreider, gekoelde en verwarmde bekerhouders, ...) en het Premium Plus Pakket (sluitbekrachtiging voor de deuren, omgevingsverlichting met geanimeerde projectie van het Mercedes-logo, Multicontour-vorstoelen, ...). Onnodig te zeggen dat deze pakketten het uiteindelijke prijskaartje nog flink kunnen opdrijven. Zo ben je voor het Premium Plus Pakket 9.680 euro extra kwijt.

Welke concurrenten?

De grootste rivaal van de Mercedes GLE en GLE Coupé blijven natuurlijk de BMW X5 en BMW X6, die ook allebei net een facelift hebben ondergaan, en uiteraard de Audi Q7 en de Audi Q8. Concurrenten die op het eerste gezicht wel minder duur lijken dan hun Mercedes-tegenhangers. Mag het wat exotischer? Dan kun je natuurlijk ook altijd eens bij Maserati gaan kijken voor een Levante.

Journalist AutoGids/AutoWereld

Instagram: @kvnkrsmnsonwheels

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten