Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Mobiliteit / Vanaf 2030 kan je Amsterdam nog enkel binnen met een elektrische auto

Geschreven door Olivier Duquesne op 08-06-2023

De zogeheten Milieuzone in Amsterdam hanteert steeds strengere voorwaarden, zodat de Nederlandse hoofdstad vanaf 2030 nog enkel toegankelijk is voor elektrische auto's.

Ook Amsterdam heeft een lage-emissiezone (LEZ), afgebakend door de Ringweg A10. Momenteel is die zogenaamde Milieuzone niet toegankelijk voor diesels die niet voldoen aan de Euro 4-norm. Dan hebben we het over personenwagens en lichte bedrijfswagens, zwaar vervoer moet voldoen aan de Euro 6-norm.

2025

De Nederlandse hoofdstad gaat de voorwaarden om die Milieuzone te betreden verder verstrengen. Vanaf 2025 worden ook Euro-4 dieselwagens uit het centrum van Amsterdam geweerd, net zoals niet-elektrische scooters en bromfietsen. Zowel lichte en zware bedrijfswagens als boten zullen 100% elektrisch moeten zijn in deze lage-emissiezone.

2030

In 2030 wordt de Milieuzone gesloten voor alle voertuigen met een verbrandingsmotor. Voorlopig is er geen sprake van een vingnet noch registratie om de lage-emissiezone rond Amsterdam te betreden. Voertuigen worden gecontroleerd aan de hand van hun boorddocumenten - al zouden ze ook gewoon de aanwezigheid van een uitlaatpijp kunnen checken. Overtreders (*) krijgen een boeten van 110 euro, al zou dat bedrag tegen 2030 wel opgetrokken kunnen worden.

(*) Gebruikers van in Nederland geregistreerde voertuigen kunnen online controleren of ze in de de Milieuzone van Amsterdam mogen rijden.

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten