Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Mobiliteit / BMW Classic introduceert geboortecertificaat voor klassieke modellen

Geschreven door Klaas Janssens op 25-04-2024

De trotse ouders van een BMW-baby kunnen een officieel geboortecertificaat aanvragen via de Classic-afdeling van de Duitse constructeur. Opgepast: het document wordt niet gratis verstrekt.

Het zoektocht naar de klassieke wagen van je dromen verloopt helemaal anders dan het aankoopproces van de nieuwe gezinsauto of je volgende bedrijfswagen. De eigenaars van een youngtimer of een oldtimer hebben vaak een emotionele band met hun heilige koe, een sentiment waar BMW Classic graag op inspeelt door een geboortecertificaat voor hun klassieke modellen in te voeren. 

In tegenstelling tot het zogeheten Vehicle Certificate dat BMW Classic vroeger gebruikte, bestaat de nieuwe geboorteakte niet langer op papier. Anno 2024 gaat het om een diigitaal document dat zegt wanneer je klassieke model officieel gemaakt en aan wie de wagen in kwestie geleverd werd. Je krijgt ook de nummercode van het chassis en van de motor, bij modellen vanaf 1980 wordt ook de optionele uitrusting en de transmissiecode toegevoegd.

Opgepast: hoewel het nieuwe geboortecertificaat een digitale handtekening draagt om manipulatie te voorkomen, kan dit document niet gebruiken om de authenticiteit van je klassieke BMW te garanderen. En gratis is het evenmin, want de Classic-afdeling vraagt 125 euro voor de digitale Geburtsurkunde.

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten