Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Mobiliteit / Gent reageert op SUV-haters die banden platzetten

Geschreven door Klaas Janssens op 24-05-2024

In Gent laten activisten de banden van grote SUV's en andere terreinwagens regelmatig leeglopen. Maar de stad reageert middels een aangepast GAS-reglement met stevige boetes.

Update 28/06/2024: de Gentste gemeenteraad heeft het nieuwe GAS-reglement goedgekeurd. Alle partijen stemden voor, behalve PVDA (die tegen nieuwe boetes zijn, niet voor platte SUV-banden)

Binnenkort zal de stad Gent de milieu-activisten die er regelmatig de banden van grote SUV's en terreinwagens laten leeglopen tijdens nachtelijke "strooptochten" beter kunnen straffen. Middels een aanpassing aan het GAS-reglement (Gemeentelijke Administratieve Sanctie) zal de stad zelf kunnen optreden tegen deze vandalen die om de zoveel weken toeslaan. Momenteel kan dat nog niet, omdat de actiegroepen de banden niet leksteken, maar platzetten

LEES OOK Open brief aan de SUV-haters uit Gent

De GAS-boetes die nog deze maand goedgekeurd zouden worden, kunnen oplopen tot 350 euro (indien meerderjarig). Bij hardleerse overtreders is er zelfs sprake van 500 euro. Nu heeft de Gentse politie tot dusver geen enkele overtreder daadwerkelijk kunnen vatten, dus blijft het de vraag of die nieuwe GAS-regeling echt effect zal hebben. Burgemeester Mathias De Clerq (Open VLD) focust dan ook op het "belangrijkse signaal" dat deze boetes willen uitsturen. 

Bron: VRT NWS

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten