Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Mobiliteit / Kia Australië geeft 10 jaar garantie zonder kilometerbeperking

Geschreven door Etienne Van Zuylen op 27-04-2018

De Australische Kia-invoerder geeft voortaan 10 jaar garantie zonder kilometerbeperking. Een groot risico of een slimme zet?

Kia staat erom bekend dat het vertrouwen heeft in de duurzaamheid van zijn producten, wat het onderschrijft met zeer ruime garantievoorwaarden. Die politiek past het merk trouwens zowat overal ter wereld toe, zelfs al durven de omstandigheden per land sterk te verschillen. In België krijg je op een Kia een garantie van 7 jaar of 150.000 kilometer, maar in Australië hebben klanten al recht op 10 jaar of 160.000 kilometer.

Zonder kilometerbeperking

Kia wil nu nog verder gaan, tot 10 jaar zonder kilometerbeperking om rivalen zoals Holden of Honda te beconcurreren. Let wel: deze garantie heeft haar beperkingen in functie van de slijtage van de onderdelen. Er is dus nog veel ruimte voor discussie afhankelijk van de problemen die de klant tegenkomt. We mogen ook niet vergeten dat de Australische rijomstandigheden, met veel lange en vlakke rechte wegen, vaak minder belastend zijn voor de auto’s dan bij ons. Al is het maar de vraag of de garantie ook nog telt als je je Kia in het midden van de Australische outback gaat inzetten…

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten