Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Mobiliteit / Binnenkort zal je met je bankkaart kunnen betalen aan snelladers voor elektrische auto's

Geschreven door Olivier Duquesne op 06-06-2023

Vanaf 2027 moeten alle oplaadpunten met een capaciteit van minstens 50 kW in de hele Europese Unie per kWh factureren en bankkaarten accepteren.

Betalen met je bankkaart via een betaalterminal aan een laadpunt, vandaag kan het zowel bij ons als in de rest van de Europese Unie amper. Een situatie die de EU tegen 2027 drastisch veranderd wil zien. Het is te zeggen, toch wat de snelladers betreft.

Betaling per kWh

Eind maart publiceerde de EU haar nieuwe AFIR-richtlijn (Alternative Fuels Infrastructure Regulation). Tegen 2027 wordt betaling per bankkaart verplicht (zonder andere oplossingen uit te sluiten) voor alle oplaadpunten van minstens 50 kW. Bovendien moet er per kWh worden gefactureerd, met de optie om over te schakelen op kosten per minuut voor het parkeren bij de terminal zodra het opladen is voltooid.

Er is echter nog geen sprake van het weergeven van het totale bedrag van de lading zodra de sessie voorbij is. De huidige oplaadpunten moeten wel worden aangepast om bankkaarten te accepteren.

Niet voor langzame laders

Voor trage of semi-snelle laadpunten van minder dan 50 kW liggen de kaarten anders. Voor dit soort infrastructuur zal je ook na 2027 altijd een kaart of een abonnement van een operator nodig hebben. Bovendien zal er in tijd in plaats van per kWh worden gefactureerd. Al dan niet aangevuld met een aansluitvergoeding.

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten