Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Mobiliteit / Lizy: het digitale platform voor flexibelere leasing (2019)

Geschreven door David Leclercq op 22-02-2019

Lizy is een nieuw leaseplatform. Het draait rond een digitaal portaal dat de formule flexibeler maakt, zowel voor KMO’s als voor zelfstandigen.

Het nieuwe digitale leaseplatform voor tweedehands- en stockwagens heet Lizy en wordt ondersteund door Lab Box en D’Ieteren. Het doel van de ontwerpers is om leasing flexibeler en voordeliger te maken, zowel voor KMO’s als voor zelfstandigen. Door zijn digitale aanpak wordt het beheer van mobiliteitshulpmiddelen flexibeler. Een voorbeeld: het is al mogelijk om een contract voor een beperkte periode van 12 maanden aan te gaan. “De service en prijzen van grote leasemaatschappijen zijn niet altijd afgestemd op de behoeften van KMO’s en ondernemers”, volgens Sam Heymans, ceo en medeoprichter. Blijkbaar zou Lizy dus aan een duidelijke vraag beantwoorden.

15 tot 40% goedkoper

Het geheim van Lizy? Het platform biedt in zijn catalogus alleen recente gebruikte auto’s. Daarmee kan het 15 tot 40% voordeligere tarieven aanbieden dan in de traditionele sector, die enkel met nieuwe auto’s werkt. Ander voordeel: de bijna onmiddellijke beschikbaarheid van de auto’s en contractperiodes die kunnen worden verkort tot een minimum van 12 maanden.

Gedigitaliseerd

Het proces wordt verder volledig gedigitaliseerd om de transacties te versnellen. Na goedkeuring van het online aanbod wordt het voertuig binnen de twee weken rechtstreeks geleverd bij de klant. Het onderhoud, herstellingen, verzekering en belastingen zijn altijd inbegrepen in de prijs.

Met de VW-groep

In eerste instantie zullen de beschikbare voertuigen van de Volkswagen-groep komen, in het licht van de samenwerking tussen Lizy en D’Ieteren Finance. De voorraad zal echter iets later door andere constructeurs worden aangevuld. We merken ook de diversiteit van de beschikbare modellen op: van high-end modellen tot kleine elektrische wagens. De flexibiliteit van dit nieuwe initiatief is welkom, zeker in deze tijd waar het kiezen van een brandstoftype bijzonder moeilijk lijkt. En er zijn duidelijk nog ideeën voor evolutie: “In de toekomst willen we ook rekening houden met de ontwikkeling van een abonnementsdienst voor de auto, waardoor de leaseperiode nog verder kan worden ingekort”, aldus Sam Heymans, oprichter en ceo.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten