Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Mobiliteit / Mercedes lanceert auto-abonnement in Duitsland

Geschreven door David Leclercq op 21-03-2018

Na Porsche in de Verenigde Staten gaat Mercedes nu in Duitsland experimenteren met auto’s op abonnement. In ruil voor een maandelijkse gebruikskost krijg je toegang tot 12 modellen van het merk.

Na Porsche in de Verenigde Staten start Mercedes in Duitsland met “Mercedes me Flexperience”. Voor een maandelijks abonnement krijgen leden onbeperkt toegang tot 12 modellen uit het gamma. De enige beperking is dat ze niet meer dan 36.000 kilometer per jaar mogen rijden.

Hoeveel?

Wat zo’n abonnement moet kosten, geeft de constructeur niet mee, maar het zal niet min zijn. In het contract is namelijk niet alleen het gebruik van de auto’s inbegrepen, maar ook het onderhoud en de banden. Uiteraard is het aanbod erg breed, want het strekt van de A- tot de S-Klasse. De AMG-versies staan echter niet ter beschikking, ongetwijfeld omdat ze een te grote risicofactor vormen. Toch geeft het programma de mogelijkheid om de motor en het uitrustingsniveau van je wensen aan te geven. Mercedes haast zich wel om te benadrukken dat de keuze beperkt is, zodat je bijvoorbeeld niet op het laatste moment een cabriolet kan reserveren voor bijvoorbeeld een huwelijksfeest. Het lijkt ons allemaal een organisatorische nachtmerrie, al vermoeden we tegelijk dat dit soort concepten meer dan ooit toekomst heeft aangezien steeds meer mensen alleen nog geïnteresseerd zijn in het gebruik van een auto en minder in het bezit ervan.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten