Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Mobiliteit / Q8 maakt app om parking te vinden in Antwerpen

Geschreven door Olivier Duquesne op 11-03-2020

Gemiddeld is een derde van het autoverkeer in de stad op zoek naar parkeerplaats. Een app van Q8 die wordt getest in Antwerpen wil dit probleem oplossen om snel plek te vinden.

Q8 Belgium werkt samen met Parknav om de app ‘Q8 Parking Finder’ te ontwikkelen waarmee je snel een parkeerplaats binnen de Antwerpse Singel kan vinden. In de praktijk is het eerder een navigatie-app die in realtime beschikbare plaatsen aanduidt op straat. De software past daar de route op aan en de geschatte reistijd. Gemiddeld kost het 10 minuten om parkeerplaats te vinden, maar met het algoritme van de app van Q8 en Parknav zou het nog maar 3 tot 6 minuten duren. Daarmee win je niet enkel tijd, maar bespaar je ook brandstof, aangezien het systeem je rechtstreeks naar de beschikbare parkeerplaats navigeert.

Testers gezocht

Q8 Belgium en Parknav willen het aantal gebruikers uitbreiden om de app te verbeteren. Ze zoeken dus vrijwilligers die wonen of werken binnen de Singel van Antwerpen en er regelmatig parkeren. Ze kunnen de Parking Finder van Q8 tot juni gratis testen. De app is momenteel beschikbaar op de Google Play Store (de App Store van Apple volgt na de testperiode). In ruil wordt er van de gebruikers gevraagd om feedback te geven over hun ervaring. Ze kunnen hun test combineren met een andere app: de ‘Q8 Pay Parking’ om hun parkeerplaats rechtstreeks via de smartphone te betalen.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten