Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Mobiliteit / Nooit zoveel files in België als in 2018

Geschreven door Olivier Duquesne op 20-07-2018

2018 wordt een donker jaar voor de mobiliteit op de Belgische wegen. Touring Mobilis stelt vast dat dat er steeds vaker file is, ook buiten de spitsuren.

In het eerste semester van 2018 is de totale lengte van de files in België bijna verdubbeld. Dat stelt Touring Mobilis vast. Volgens het bedrijf stond in 2018 al gedurende 46,6 uur meer dan 300 km file op onze wegen, tegenover 24,2 uur in dezelfde periode een jaar eerder. Het aantal file-uren tussen 350 en 400 km is zelfs verdubbeld. Algemeen is het aantal uren met meer dan 100 km traag verkeer van minder dan 50 km/u (de limiet om te spreken over structurele files) met 24,7 procent gestegen. Bovendien blijkt uit de analyse van Touring Mobilis dat de filemomenten alsmaar uitbreiden, met ook steeds meer problemen in de daluren.

De oorzaken?

Er is ongetwijfeld meer verkeer, maar het vertrekuur wordt ook meer gespreid door pendelaars met een flexibel uurrooster. Sommige bestuurders blijven liever hun auto gebruiken, hoewel dat niet echt noodzakelijk is en er andere oplossingen voorhanden zijn. Wat houdt hen tegen om het openbaar vervoer te gebruiken of te carpoolen? De uurregelingen, de prijzen, het comfort, het gebrek aan parking, een onveilig gevoel of het gebrek aan vertrouwen in het openbaar vervoer? Deze vraag moet de overheid grondig analyseren. Tot slot zijn er ook moeilijkheden met het mobiliteitsmanagement, de werven op de weg, de alternatieve routes, de infrastructuur en onverwachte omleidingen (gebrekkige signalisatie, onvoorziene schade, ongevallen, escortes, …). 

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten