Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Mobiliteit / Tesla krijgt stevige subsidie van Europa voor uitbouw Supercharger-netwerk

Geschreven door Frédéric Kevers op 19-09-2023

Europa geeft het Amerikaanse Tesla bijna 150 miljoen euro aan subsidies op zijn netwerk van Supercharger-laadstations voor elektrische auto's verder uit te breiden.

Met zijn performante, goed georganiseerde en mooi over Europa verspreide Supercharger-netwerk van snelladers voor elektrische auto's heeft Tesla nog steeds een streepje voor op de directe concurrentie. En de Amerikaanse fabrikant rust niet op zijn lauweren, want het netwerk wordt steeds groter en steeds sterker. Met een beetje hulp van de Europese Unie, want Tesla profiteert van het AFIF-programma - kort voor Alternative Fuels Infrastructure Facility. Dat verdeelt 352 miljoen euro over 26 projecten en daarvan gaat bijna 150 miljoen euro naar Tesla, dat het geld gebruikt om het Europese Supercharger-netwerk te versterken.

Het Europese geld gaat naar twee dochterondernemingen van Tesla, die de subsidies gebruiken om nieuwe laadpunten te installeren of om bestaande laadstations te verbeteren, zodat ze over een laadvermogen van 250 kW beschikken. Tesla Italië zal 613 nieuwe Superchargers plaatsen en verspreidt die stations over 16 landen: België, Bulgarije, Finland, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Roemenië, Slowakije, Spanje en Zweden.  Bij Tesla Polen gaat het om 740 oplaadpunten en 6 landen:, Griekenland, Hongarije, Kroatië, Polen, Slovenië en Tsjechië.

Het AFIF-programma beperkt zich niet tot het uitbreiden van de laadinfrastructuur voor elektrische auto's, want de subsidies zullen ook gebruikt worden om een aantal Europese (lucht)havens te elektrificeren. De fondsen zouden ook aangewend worden om waterstoftanks te bouwen, ondanks het Deense debacle van Everfuel - dat het aantal waterstoftankstations zou uitbreiden, maar besloot om ze allemaal te sluiten wegens een gebrek aan toekomstperspectief.

Tesla Supercharger V4

 

Web Editor

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten