Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Mobiliteit / Tesla-vrachtwagen voert eerste levering uit

Geschreven door Olivier Maloteaux op 12-03-2018

Tesla’s vrachtwagen op batterijen heeft zijn eerste lading geleverd, een paar maand voor hij officieel op de markt komt.

De elektrische vrachtwagen van Tesla zou in de loop van 2019 op de markt komen. Maar hij rijdt nu al rond: hij heeft zelfs zijn eerste commerciële rit achter de rug. En de klant is niemand minder dan Tesla zelf. De vrachtwagen is namelijk vertrokken in Tesla’s Gigafactory, op 1.200 meter hoogte in Nevada, met een lading batterijen voor de autofabriek in Fremont, Californië. De rit door bergachtig terrein was zo’n 400 kilometer lang en werd beslist op één batterijlading afgelegd, aangezien Tesla voor zijn vrachtwagen een rijbereik van 480 tot 800 kilometer belooft naargelang van het type batterij. De Tesla-vrachtwagens zullen dit traject regelmatig afleggen om batterijen aan de fabriek te leveren. De constructeur heeft zelfs een netwerk van “Megachargers” neergeplant onderweg, die de vrachtwagens op slechts 30 minuten 640 kilometer rijbereik kunnen bijladen.

100 vrachtwagens voor Pepsi

De Tesla-vrachtwagen heeft al flink wat interesse gewekt. Pepsi heeft bijvoorbeeld 100 exemplaren besteld en UPS 125 stuks. Ook de leider van DHL zei onlangs dat hij ervan overtuigd is dat de elektrische vrachtwagen snel zou opbrengen gezien de besparingen op de brandstofkosten en het onderhoud. Nu is het alleen nog afwachten of Tesla zijn klanten op tijd zal kunnen beleveren…

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten