Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Mobiliteit / In deze Belgische steden is het verkeer het drukst

Geschreven door Jean-François Christiaens op 16-05-2018

Touring heeft de informatie geanalyseerd die ze heeft verzameld bij 750.000 auto’s in België. Daaruit leren we dat de files steeds langer worden, ook buiten de spitsuren. Drie steden worden extra hard getroffen.

Wie regelmatig naar Antwerpen, Brussel of Luik moet of in de buurt van die steden woont, kan het zelf vaststellen: deze drie steden hebben de grootste verkeersdrukte van België. Dat blijkt uit de “vertragingsindex” die Touring heeft gepubliceerd op basis van de analyse van de (anonieme) gegevens van 750.000 in België rijdende auto’s.

In het Brussels Gewest nemen de mobiliteitsproblemen daarentegen vooral toe tijdens de spits, zo zegt Touring. Volgens het onderzoek staan automobilisten die tijdens de ochtendspits naar Antwerpen rijden via de E17 in 83 procent van de gevallen stil voor de Kennedytunnel. Op de binnenring rond Brussel worden vergelijkbare vertragingen vastgesteld in Groot-Bijgaarden in 78 procent van de gevallen. De gemiddelde snelheid zakt daar zelfs naar minder dan 48 km/u.

Een andere conclusie van het onderzoek die automobilisten niet zal bevallen: de files op de snel- en de gewestwegen worden elk jaar langer, en dat zelfs buiten de piekuren.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten