Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Mobiliteit / Verkeersdrukte afgenomen in grote steden in 2020

Geschreven door Frédéric Kevers op 13-01-2021

In zijn jaarlijkse rapport bevestigt TomTom dat het verkeer is afgenomen in 387 grote steden wereldwijd, met als hoofdreden de Covid-19-pandemie.

Uit de verkeersindex voor 2020, gepubliceerd door TomTom, blijkt dat 387 van de 416 steden in 57 landen en in 6 continenten een significante afname hebben gekend qua verkeersdrukte op de weg. Een resultaat van de gezondheidsmaatregelen die zijn genomen door de diverse overheden: lockdowns, reisbeperkingen, thuiswerken, enzovoort. 

Thuis 

Het mag dan ook geen geheim zijn dat het coronavirus een grote impact heeft gehad op ieders verplaatsingen, ongeacht het land. En daarmee is het duidelijk dat de grootste steden, die vaak het drukst zijn, ook de meest opvallende dalingen hebben gekend afgelopen jaar. Die dalingen begonnen rond april, wanneer de lockdownmaatregelen veralgemeend werden over heel de planeet. 

Tussen de lockdowns en verplichtingen om thuis te blijven, de gesloten scholen, het telewerken en andere beperkingen o pde verplaatsingen, hebben de files nog maar weinig kans gehad zich te laten zien. Toch zijn ze niet verdwenen, vooral in Moskou, waar er de meeste congestie is waargenomen met een gemiddelde van 54%, wat betekent dat een traject van 30 minuten in verkeersvrije omstandigheden 54% extra tijd in beslag nam. De top 5 bestaat vervolgens uit Mumbai, Bogota en Manilla met 53% en Istanboel als hekkensluiter met 51%. 

Daarmee vergeleken moeten de Verenigde Staten zich nergens meer voor schamen (behalve misschien op vlak van besmettingen), met Los Angeles als drukste stad van het land pas op de 85e plek in het klassement, met een gemiddelde vertraging van 27%. De eerste Europese stad van het klassement - hoewel Moskou en Istanbul ook worden meegeteld bij Europa door TomTom - is Kiev (Oekraïne) op de 7e plaats, ook met 51%, terwijl Parijs 42e staat met 32% en Brussel als 65e eindigt met 29% vertraging.

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten