Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Hoeveel kost de elektrische Maserati GranCabrio Folgore?

Geschreven door Klaas Janssens op 16-04-2024

Net zoals dat het geval is voor de gesloten GranTurismo krijgt ook de open Maserati GranCabrio een elektrische Folgore-variant. Je kleeft je haarstukje beter vast, want het gaat vooruit wanneer je het rechterpedaal vloert.

UPDATE: de Belgische prijs

In België hangt er een prijskaartje van 210.350 euro aan de nieuwe Maserati GranTurismo Folgore, dat is bijna 10.000 euro duurder dan de gesloten GranTurismo Folgore (201.350 euro).

De GranTurismo is er als Folgore, maar logisch dat ook de nieuwe Maserati GranCabrio een elektrische variant krijgt. En die wordt aangedreven door drie elektromotoren die samen goed zijn voor een systeemvermogen van 750 pk - in boost heb je zelfs even 830 pk tot je beschikking. Zo mogelijk nog indrukwekkender is het maximumkoppel van 1.350 Nm.

Maserati GranCabrio Folgore

De Maserati GranCabrio Folgore sprint in 2,8 seconden van 0 naar 100 en in 9,1 seconden van 0 naar 200 km/u, de topsnelheid bedraagt 290 km/u. Het canvasdak kan je ook al rijdende openen of sluiten en dat tot een snelheid van ongeveer 50 km/u. De striptease zelfs duurt 14 seconden, reken op 16 tellen om de automatische dakconstructie weer te sluiten.

Laden en rijbereik

Ook als Folgore is de Maserati GranCabrio een flinke knaap. De elektrische cabriolet is bijna 5 meter lag en zet zo maar eventjes 2.340 kilogram op de weegschaal. Een deel van dat gewicht komt op het conto van de batterij, een accupakket met een capaciteit van 92,5 kWh (waarvan 83 kWh bruikbaar).

Maserati GranCabrio Folgore

Het rijbereik van de elektrische Maserati GranCabrio Folgore bedraagt 449 kilometer (WLTP) en snelladen kan aan 270 kW, zodat je aan 18 minuten genoeg hebt om het batterijpakket van 10 naar 80% van zijn capaciteit bij te laden - dat is ongeveer 100 kilometer per vijf minuten DC-chargen.

 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten