Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Snel wordt nog sneller: hier is de Porsche Taycan Turbo GT + Belgische prijs

Geschreven door Klaas Janssens op 11-03-2024

De onlangs vernieuwde Porsche Taycan ontbindt zijn duivels, want als hardcore GT met Weissach Package is de elektrische sportberline 1.108 pk sterk en 305 km/u snel.

Belgische Prijs Porsche Taycan Turbo GT

Je zal de nieuwe GT vanaf de lente van 2024 kunnen bestellen en dat vanaf 255.300 euro, inclusief BTW.

De Porsche Taycan krijgt een doorgedreven facelift voor 2024, de nieuwe Turbo GT plaatst de kers op de taart. Het nieuwe topmodel bevrijdt het enorme prestatiepotentieel van de elektrische sportberline. Het systeemvermogen wordt immers opgetrokken naar 580 kW (790 pk), met de push-to-passfunctie van de Attack Mode heb je gedurende enkele seconden tot 1.108 elektrische paarden tot je beschikking. En zelfs 1.340 Nm…

Porsche Taycan Turbo GT

De Porsche Taycan Turbo GT sprint in 2,3 seconden van 0 naar 100 km/u en haalt een topsnelheid van 290 km/u, met het optionele Weissach Package zet de elektrische sportberline daar 2,2 tellen en 305 km/u tegenover. Om het toegenomen prestatiepotentieel goed te kunnen inschatten, kijk je beter naar de spurt van 0 naar 200 km/u. Dat lukt de GT in 6,6 en de Weissach zelfs in 6,4 seconden. Tegenover 7,7 seconden voor de Taycan Turbo S.

Porsche Taycan Turbo GT

De nieuwe Porsche Taycan Turbo GT is 75 kilogram lichter dan de Turbo S. Met dank aan gewichtsbesparende maatregelen zoals het extra gebruik van koolstofvezel, de grotendeels in CFRP opgetrokken kuipstoelen en het schrappen van comfortfeatures zoals de elektrisch openende achterklep.

Porsche Taycan Turbo GT

Ook de gesmede spaakvelgen van 21 duim en de opgewaardeerde keramische remmen – met Victory Gold gespoten remklauwen - schrappen kilo’s. Porsche neemt ook de aerodynamica van de Taycan Turbo GT onder handen. De achterzijde wordt gedomineerd door een adaptieve spoiler met gurneyflap. 

Porsche Taycan Turbo GT Weissach Package

De Porsche Taycan Turbo GT je nog niet extreem genoeg? Dan moet je het optionele Weissach Package hebben. Dat ruilt de adaptieve achtervleugel voor een vaste spoiler en voegt extra aero-elementen toe, zoals een nieuwe diffusor vooraan en speciale deflectoren op de vlakke underbody. 

Porsche Taycan Turbo GT

Op zoek naar nog eens 70 kilogram schrapt het Weissach Package onder meer het analoge Sport Chrono-klokje op het dashboard én de achterbank, waardoor de Porsche Taycan slechts twee zitplaatsen overhoudt. Bovendien blijft er slechts een laadpoort over, terwijl het gebruikte glas dunner is en de geluidsinstallatie de boxen achteraan schrapt.

Porsche Taycan Turbo GT vs Nordschleife (video)

Ontdek hoe Porsche-ontwikkelingscoureur Lars Kern de Nordschleife van de Nürburgring rondt met de nieuwe Taycan Turbo GT met Weissach Package. De chrono van 7:07,55 minuten is liefst 26 seconden sneller dan zijn vorige recordrit in augustus 2022 met een Taycan Turbo S. 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten