Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Alfa Romeo Giulia Coupé hybride met 650 pk op komst?

Geschreven door Jean-François Christiaens op 06-04-2018

Naar verluidt werkt Alfa Romeo achter de schermen aan een coupéversie van zijn recente berline Giulia. Dat model zou gebruik maken van de hybride HY-KERS-technologie van Ferrari om tot 650 pk te ontwikkelen.

Alfa Romeo zou volgens “een bron dicht bij het dossier” geciteerd door onze collega’s van Autocar werken aan een coupé op basis van de recente Giulia. Die zou tegen het eind van dit jaar of ten laatste begin 2019 op de markt komen. Autocar zegt dat de coupé Sprint zou heten en dat er niet alleen een tweedeursversie van komt maar ook een vijfdeurscoupé à la Audi A5 Sportback of BMW 4 Gran Coupé om zijn afzetmarkt te vergroten. Technisch gezien zou hij het motorenpalet van de berline overnemen, met vooral 2.0-turbobenzinemotoren en 2.2-diesels. Maar volgens Autocar sleutelt Alfa Romeo ook aan twee hybride topversies die gebruik zouden maken van de HY-KERS-technologie die Ferrari voor zijn topmodel LaFerrari heeft ontwikkeld.

650 pk

De 2.0-turboviercilinder op benzine met 280 pk uit de Giulia Veloce zou op die manier een elektrische boost krijgen die hem tot 350 pk opvoert. De 2.9-V6 uit de Quadrifoglio zou dezelfde behandeling genieten en daardoor zijn vermogen zien stijgen van 510 naar… 650 pk. Dat is toch wat onze Britse collega’s beweren te weten te zijn gekomen. Als dat alles blijkt te kloppen, dan zou dit de krachtigste productie-Alfa ooit zijn. En bovendien zou de Italiaan daarmee zijn Duitse rivalen met een M-, RS- of AMG-logo op een hoopje rijden, aangezien zij allemaal rond de 500 pk blijven steken.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten