Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Atlis XT: nog een elektrische pick-up

Geschreven door David Leclercq op 09-01-2019

Na Tesla, Bollinger en Rivian duikt nog een constructeur van elektrische pick-ups op: Atlis. Zijn XT neemt een forse voorsprong wanneer het gaat over opladen of sleepvermogen.

Na Tesla en Bollinger wist ook Rivian de nodige aandacht te trekken met zijn zuiver elektrische pick-up R1T. Die werd voorgesteld op het jongste salon van Los Angeles en wist daar heel wat indruk te maken. Vooral dan met zijn verbluffende prestaties, zoals een sprint van 0 naar 100 km/u in slechts 3 seconden.

Vierde speler

In dit nog heel kleine wereldje van elektrische pick-ups zullen we binnenkort echter ook rekening moeten gaan houden met Atlis. Het merk laat nog niet veel los over de 4 elektromotoren van zijn bolide, maar belooft al wel een sprint van 0 naar 100 km/u in 5 seconden, wat behoorlijk vlot is. Maar waar de Atlis XT vooral mee uitpakt, is met zijn sleepvermogen, dat oploopt tot 9.071 kilo voor een klassieke aanhanger en zelfs 15,8 ton met een koppeling in de laadbak. Het nuttig laadvermogen ligt op… 2.267 kilo. Wie doet beter? Er komen daarnaast diverse koetswerkversies: enkele of dubbele cabine, met een laadbak van 1,98 of 2,44 meter.

480 tot 800 kilometer

Professionele gebruikers moeten ook niet wakker liggen van het rijbereik, want de XT wordt gehomologeerd in drie versies met een (uiteraard theoretisch) rijbereik van respectievelijk 480, 640 of 800 kilometer op een laadbeurt. Het merk kondigt een startprijs aan van 45.000 dollar, wat erg bescheiden is. Een datum voor de productiestart is echter nog niet bekend.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten