Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Audi bakt eerste aprilvis, toch?

Geschreven door Klaas Janssens op 21-03-2023

De elektrische Audi Q8 e-Tron zal je kunnen bestellen met een bloemetje op het dashboard. Voor die "car plant" ging de Belgische invoerder een samenwerking aan met plantenspecialist Daniel Ost. En neen, dit is geen aprilvis. Denken we.

Een plantje in je wagen? Het klinkt zo onnozel dat we aanvankelijk dachten dat we een vroege aprilvis gevangen hadden. Blijkt dat 43% van de Belgische bestuurders onder de 35 jaar er wel iets voor voelt om wat natuur aan het interieur van hun wagen toe te voegen. Dat blijkt toch uit een onderzoek van Audi, dat eerder al plantjes gebruikte voor het interieur van sommige conceptcars.

Audi heeft die verrassende cijfers niet zomaar laten liggen, maar is een samenwerking aangegaan met de beroemde Belgische bloemenkunstenaar Daniel Ost. Voor de Audi Q8 e-Tron ontwikkelde het gereputeerde bloemenhuis de car plant. Op de Audi-ringen die je bovenop het dashboard van de elektrische SUV vindt, passen uit petg(*) vervaardigde bloempotjes. Ost zorgt voor de bijpassende plantjes.

Audi car plant by Daniel Ost - Audi  Q8 e-Tron

(*) Glycol gemodificeerd Polyethyleen Terephthalaat

Maar waarom?

Volgens Audi tonen een heleboel studies de voordelen van planten in onze directe omgeving aan. Zo benadrukt de Royal Horticultural Society de psychologische voordelen van de nabijheid van groen. Planten zouden ons stressniveau verminderen, ons humeur verbeteren en ons in sommige gevallen zelfs attenter maken. Bovendien fungeren planten als luchtreinigers en bevochtigers van gesloten ruimtes zoals het interieur van een wagen.

Uit het eigen onderzoek van Audi blijkt dan weer dat 73% van de bevraagde Belgen veel belang hecht aan de algemene sfeer in zijn wagen. Wat vaak resulteert in personalisatie-items zoals een religieus symbool op de middenconsole, een hangertje aan de binnenspiegel of een dekentje op de passagiersstoel. Of binnenkort dus een car plant op het dashboard. Geen grap, er wordt wel degelijk onderzocht om dit concept te commercialiseren.

Audi car plant by Daniel Ost - Audi  Q8 e-Tron

Volkswagen Kever

Helemaal nieuw is het idee niet. Zo kwam de New Beetle van Volkswagen met een op het dashboard bevestigd vaasje waarin je een bloem kon steken. Dat paste in het flower-powersfeertje waarin de nieuwe VW Kever destijds voorgesteld werd, een love-en-peacebenadering die Wolfsburg nu ook gebruikt voor de elektrische VW ID.Buzz

VW New Beetle Flower

 

 

 

Channel Manager Produpress Websites

Twitter: @janssensklaas / Instagram: @kjanssens_pro

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten