Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Audi Grandsphere Concept dan toch voorbode volgende A8?

Verwachte lancering : 01-07-2024

Geschreven door Olivier Duquesne op 31-01-2023

De nieuwe generatie Audi A8 zou weleens geïnspireerd kunnen zijn op de Grandsphere Concept. De luxeberline wordt het vlaggenschip van het nieuwe elektrische gamma op het nakende EPP-platform.

In tegenstelling tot wat Audi in 2021 beweerde bij de voorstelling van de Grandsphere Concept, zou dit wel degelijk de voorloper zijn van de toekomstige elektrische A8, of e-Tron volgens de nomenclatuur van de constructeur. De topklasseberline wordt gebaseerd op het nieuwe PPE-platform dat samen met Porsche is ontwikkeld. Het zal niet het eerste model zijn dat van dit platform profiteert, want die primeur is weggelegd voor de Q6 e-Tron. Naar verwachting zal de A8 e-Tron echter alle technologische knowhow van de constructeur samenbrengen. Hij zal heel dicht bij de stijl van de Grandsphere blijven en zal ook de geest van de "privéjet voor op de weg" behouden, met autonome rijfuncties van niveau 4.

Schermen, maar met mate?

Overigens zal het infotainmentsysteem naar verwachting content van draagbare apparaten overnemen. Hierdoor kunnen passagiers na het instappen een video die ze hebben gestart op hun smartphone of tablet, na het instappen verder blijven bekijken op een scherm in de auto. Toch is het dashboard van de conceptcar niet bezaaid met schermen. De ontwerpers hebben gekozen voor een uitgepuurde aanpak. Wat blijft daarvan over in de uiteindelijke A8? Moeilijk te voorspellen, hoewel er sprake zou zijn over een sensorbalk, een draaiknop en schermen die zich openbaren wanneer nodig. We zullen moeten wachten tot 2024 om meer te weten te komen.

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten