Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Audi Q5 RS : in 2017

Geschreven door David Leclercq op 22-01-2016

Audi wil zijn gamma RS-modellen uitbreiden. De nieuwe generatie van de Q5 zal namelijk met een 450 pk sterke V6 recht op hebben op dat sportieve logo.

Bronnen binnen de Duitse constructeur hebben onthuld dat Audi zich klaarmaakt om zijn sportieve RS-gamma uit te breiden, waarbij het de tweede generatie van de Q5 als nieuw model wil inlijven. Deze gespierde versie wordt verwacht voor de tweede helft van 2017.

Broederlijk delen

De afdeling in Neckarsulm zal zich, zoals dat ook al voor de RS4 en RS5 het geval is, buigen over de ontwikkeling van het model. Bovendien zullen ze hun aandrijfgehelen delen, met name de 3.0-V6 met 450 pk, de gerobotiseerde S-Tronic en natuurlijk de Quattro-vierwielaandrijving.

Noodzaak

Deze ontwikkeling kadert natuurlijk in de strategie die de CEO van Audi, Rupert Stadler, heeft voorgesteld. Die had namelijk verklaard dat "wij een vraag naar SUV's met zeer hoge prestaties hebben geïdentificeerd. De verkoop bij de lancering van de Q3 RS oversteeg onze verwachtingen. Sindsdien denken we eraan een soortgelijk model te bouwen, maar dan groter en krachtiger". De keuze is dus op de Q5 gevallen. Merk op dat deze RS-versie geassembleerd zal worden in de fabriek van San José Chiapa, in Mexico, naast de andere Q5's dus. Audi heeft een investering van 1,3 miljard dollar voorzien om deze productielijn uit te breiden.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten