Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Audi RS 6 Avant neemt afscheid met knettergekke GT-variant + Belgische prijs

Geschreven door Klaas Janssens op 06-02-2024

Op basis van de RS 6 Avant Performance bouwt Audi deze GT, een door de 90 IMSA GTO geïnspireerde afscheidseditie van de iconische powerbreak die een tot 660 exemplaren gelimiteerde oplage krijgt.

Halverwege 2023 lanceerde Ingolstadt de indrukwekkende Performance-versie van de Audi RS 6 Avant, met deze GT gaat de Duitse constructeur nog een flinke stap verder. De door de GTO Concept uit 2020 geïnspireerde koetswerkaanpassingen knipogen naar de Audi 90 IMSA GTO-racewagen uit 1989, inclusief de optionele Audi Sport-wrap - die je kan bestellen in het Arkona White, het Nardo Grey of het Mythos Black.

2024 Audi RS 6 Avant GT

Ook zonder die nostalgische stickers onderscheidt de Audi RS 6 Avant GT zich moeiteloos. De voorzijde krijgt een aerodynamisch geoptimaliseerd ontwerp met aangepaste bumpers en spoilers, op de achterklep staat een dubbele dakvleugel en onder de achterbumper hangt een hertekende diffusor, toch is het de nieuwe, volledig uit koolstofvezel vervaardigde motorkap die meteen in het oog springt. Minder opvallend: de GT is de eerste RS 6 Avant zonder dakrails.

Specificaties Audi RS 6 Avant GT

Onder die carbon motorkap schuilt de bekende 4 liter-V8, die twee turbo's in de strijd gooit om het vermogen op te trekken tot 630 pk. Het maximumkoppel van het midlhybride aandrijfgeheel bedraagt 850 Nm en blijft beschikbaar tussen de 2.300 en de 4.500 toeren. De Audi RS 6 Avant GT heeft aan 3,3 seconden genoeg om van 0 naar 100 km/u te sprinten, het spurtje van 0 naar 200 km/u hoeft niet langer dan 11,5 tellen te duren. De topsnelheid bedraagt 305 km/u.

2024 Audi RS 6 Avant GT

De Audi RS 6 Avant GT maakt gebruik van de vertrouwde Quattro-vierwielaandrijving, maar voor de gelegenheid hebben de ingenieurs van Audi Sport het actieve sportdifferentieel wel aangepast. De nieuwe kalibratie belooft minder onderstuur en meer rijplezier. Het onderstel krijgt een manueel verstelbare sportophanging die het koetswerk nog eens 10 millimeter lager legt. Rond de specifieke 22-duimsvelgen liggen Continental-banden van het type Sport Contact 7, koolstofkeramische remmen zijn standaard.

Belgische prijs Audi RS 6 Avant GT

De Audi RS 6 Avant GT krijgt een wereldwijde oplage van 660 exemplaren. De eerste leveringen staan op de agenda voor de tweede helft van 2024. Ook België krijgt enkele exemplaren toegewezen, je moet enkel 192.500 euro weten te vinden. Opgepast, dat is de prijs zonder btw...

2024 Audi RS 6 Avant GT

 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten