Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Op weg naar een mooie zomer met de nieuwe AutoGids

Geschreven door Alain Devos op 13-06-2023

Bij AutoGids zijn we al helemaal klaar voor de zomer, we gingen zelfs al op verkenning in het Zuiden. Het nieuwe nummer is te koop vanaf 14 juni 2023.

Nu ook alsmaar meer Belgen al dan niet noodgedwongen elektrisch rijden, stelt zich natuurlijk ook alsmaar vaker de vraag om je met zo’n auto wel nog op vakantie kan. Natuurlijk wel, maar in welke omstandigheden? We probeerden het al eens uit, tijdens een trip naar het Zuiden met een volledig elektrisch aangedreven Mercedes en een exemplaar met nog een klassieke benzinemotor. Extra reistijd en andere hindernissen? We visten het voor je uit. 

Met het oog op dezelfde zomervakantie verzamelden we in een soort grote agenda ook weer tal van interessante en vooral leuke evenementen waar de auto centraal staat. Eentje vond in de lente al plaats, met ons Brazzeltag-foto-album laten we je meegenieten van een van de gekste autofeestjes van Europa.

Natuurlijk hebben we ook weer een pak autonieuws, zo vertellen je alles over de Lexus LBX en de Volvo EX30 en delen we ook onze eerste rij-impressies met de langverwachte Maserati GranTurismo, de Abarth 500e, de Mini Cooper SE Cabrio en de Dacia Spring Electric 65 Extreme. We beleefden ook best wel wat plezier met de Track Pack-uitvoering van de Ford Focus ST.

We hebben detailtests van de BMW M850i xDrive Cabrio én eindelijk ook nog eens van de Volkswagen Golf, toch vele jaren de absolute nummer één op de Belgische markt. Hij is terug als Variant, we probeerden de 1.5 eTSI 130 DSG-versie.

Maserati komt nog een keer terug in dit nummer met een retrotest van de 5000 GT, ooit eventjes de snelste productiewagen van zijn tijd. En we nemen afscheid van de Ford Fiesta, na zeven generaties en meer dan twintig miljoen exemplaren verdwijnt die dan ook best wel al wat iconische stadswagen definitief uit het aanbod van het Amerikaanse merk

We deden tenslotte ook nog iets helemaal anders, op het circuit van Mettet zochten we met de Formula Experience uit of we misschien nog een kans maken om Max Verstappen te verslaan. De nieuwe AutoGids is vanaf woensdag 14 juni 2023 te koop.

Senior Writer (freelance)

Facebook: @alain.devos.18 / Twitter: @devos_alain / Instagram: @adevos12

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten