Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Hybride premiumkamp in de nieuwe AutoGids

Geschreven door Alain Devos op 14-03-2023

Alvorens alles morgen of overmorgen volledig elektrisch wordt, vergeleken we nog eens vier plug-inhybride SUV’s met elkaar. Maar we hebben nog veel meer leuke thema’s in de nieuwe AutoGids.

De Audi Q5 50 TFSI e Quattro, de BMW X3 xDrive30e, de Mercedes GLC 300e 4Matic of de Volvo XC60 T6 AWD, niet makkelijk om uit dat rijtje plug-inhybride SUV’s te kiezen. Mocht je je straks toch met dat “probleem” geconfronteerd zien, kan onze vierkamp je allicht wel helpen. Tenzij je voor de Peugeot 408 Plug-In Hybrid 225 zou gaan, dat is een van onze detailtests. We hebben er natuurlijk nog een tweede, van niet minder dan de Lamborghini Urus Performante.

We maakten ook een eerste keer kennis met de Tesla Model S Plaid, de Mazda CX-60 e-SkyActiv-D 200 (een diesel, inderdaad!), de Dacia Jogger Hybrid 140 en als (alweer) spectaculair buitenbeentje de Alpina B4 Gran Coupé. Helemaal te gek wordt het met de exclusieve kamp tussen de Bugatti Chiron Super Sport en de Rimac Nivera. Het zijn zowat ’s werelds strafste sportwagens, de eerste doet het met een W16 en de tweede met… vier elektromotoren. Over topprestaties gaat het ook in onze uitgebreide voorbeschouwing op het WEC-seizoen 2023, na de terugkeer van Peugeot in 2022 maken daar straks ook Ferrari en Porsche hun grote comeback.

We hebben ook een leuke reportage over de vele historische auto’s in de televisieserie “1985” en vonden in Nederland een prachtige Volvo 123GT voor een heuse retrotest. Alweer een geweldig nummer dus, al zeggen we het zelf. AutoGids 1121 is te koop vanaf woensdag 15 maart 2023.

Senior Writer (freelance)

Facebook: @alain.devos.18 / Twitter: @devos_alain / Instagram: @adevos12

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten