Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Van diesel tot e-fuel in de nieuwe AutoGids

Geschreven door Alain Devos op 16-05-2023

Elektrische, maar ook benzinemotoren én zelfs een nieuwe diesel in deze AutoGids. Beter nog, we probeerden zelfs al een Porsche op e-fuel!

We ontsnappen er niet meer aan, de actualiteit is en blijft vooral elektrisch. Vandaar dan ook een eerste test van de Jeep Avenger en detailtests van de Citroën ë-C4 X en Hyundai Ioniq 6. Maar grote verrassing, we hebben er ook eentje van de Mazda CX-60 met een gloednieuwe… dieselmotor. Heeft zo’n zelfontbrander anno 2023 toch nog zin, dat wilden we natuurlijk wel eens weten. 

Om heel andere redenen evengoed bijzonder interessant was ons bezoek aan de e-fuelfabriek van Porsche in Chili, daar konden we ook een door die “nieuwe” brandstof aangedreven Panamera testen. Ideaal voor een stand van zaken en toch ook al onze eerste voorspellingen over de slaagkansen van die e-fuel.

In onze nieuwspagina’s vertellen we je alles over de Mercedes E-Klasse en stellen we al een van de toekomstige (en elektrische) modellen van Alpine voor, ook dat merk is zichzelf aan het heruitvinden. We verklappen ook al een deel van de Skoda-plannen voor de volgende jaren en praten met de Europese Jeep-baas over de ambities van dat merk.

Met de Honda Civic Type R trokken we naar het circuit van Mettet, we namen ook de hybride e:HEV mee. De ePrix van Berlijn was een goede gelegenheid om de elektrische en best wel spectaculaire Formule E nog eens door te lichten, voor een fraai stukje racegeschiedenis zorgt de met zijn legendarische Porsche 956 herenigde Jacky Ickx.

Een test van de Maturo Stradale, een fraaie wedergeboorte van de al even iconische Lancia Delta Integrale, maakt het AutoGids-autofeest helemaal compleet. Het nieuwe nummer is vanaf woensdag 17 mei 2023 te koop.

Hoofdredacteur AutoGids & AutoWereld

Facebook: @alain.devos.18 / Twitter: @devos_alain / Instagram: @adevos12

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten