Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / BMW i1 en i2 volgen elektrische i3 op, maar wanneer?

Verwachte lancering : 01-02-2027

Geschreven door Frédéric Kevers op 19-09-2022

De elektrische BMW i3 geniet inmiddels van zijn pensioen, maar directe opvolging is niet voor meteen. Want zowel de i1 als de i2 laten nog even op zich wachten.

BMW is volop bezig met de ontwikkeling van de Neue Klasse-architectuur, de technische EV-basis waarop een heleboel elektrische auto's komen te staan. Het eerste model dat dit platform zou gebruiken, wordt de elektrische opvolger van de huidige BMW 3 Reeks.

Die zou in de loop van 2025 productieklaar moeten zijn, cilindervormige CATL-batterijen gebruiken en als i3 in de markt worden gezet. Niet te verwarren met de op de huidige 3 Reeks gebaseerde BMW i3 die je momenteel in China kan bestellen. En evenmin met de originele i3, die eerder dit jaar op pensioen werd gestuurd.

BMW i3

Lancering

Die originele BMW i3 heeft geen directe vervanger gekregen en dat zal nog wel even zo blijven. Want de compactere EV's die op de Neue Klasse-architectuur zouden bouwen, worden pas over enkele jaren verwacht. Dan doelen we op de i1 en i2, die hun debuut in respectievelijk 2027 en 2028 zouden maken.

De BMW i1 wordt de vervanger van de huidige 1 Reeks en een concurrent voor de volgende Audi A3 e-Tron en de toekomstige Mercedes EQA, terwijl de BMW i2 de 2 Reeks komt vervangen. Wellicht gaat het dan om de Active Tourer, de Coupé zou een ander toekomstperspectief kunnen krijgen. Goed om weten: in tegenstelling tot de BMW i3 zouden de i1 en de i2 voorwielaandrijving krijgen.

BMW I Vision Circular Concept

Bron: Bimmer Post // Foto: BMW i Vision Circular Concept (2021)

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten