Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / BMW viert 50 jaar M met speciaal logo, maar er is meer...

Geschreven door Klaas Janssens op 24-11-2021

In 2022 is het 50 jaar geleden dat de M-afdeling van BMW ontstond. En die verjaardag zal niet ongemerkt passeren.

Op 24 maart 2022 is het 50 jaar geleden dat BMW de Motorsport-afdeling officieel boven het doopvont hield. En die verjaardag verdient een uitbundig feestje. Wat heeft de M-divisie allemaal gepland?

Speciaal M-logo

Vanaf 1 januari 2022 zal je de echte M- en de wat minder echte M Sport-modellen van BMW tijdelijk kunnen bestellen met een speciaal retrologo, dat geïnspireerd werd door het originele embleem van de Motorsport-divisie. Het oldskool ontwerp bundelt de klassieke M-kleuren op een witte achtergrond. Desgewenst siert het feestelijke M-logo de motorkap, de kofferklep en de velgen.

Elke kleur op het M-logo heeft een speciale betekenis. Het blauw staat voor BMW, het rood voor de racerij en het violet (later ingeruild voor donkerblauw) voor de hechte connectie tussen die twee - en dus voor de Motorsport-modellen van BMW.

BMW M (1972-2022)

Speciale M-kleuren

BMW viert 50 jaar M ook met 50 historische koetswerkkleuren, die tijdens het jubileumjaar 2022 beschikbaar worden op geselecteerde modellen. Bij die iconische laktinten tellen we onder meer Dakar Yellow (zoals op de E36 hieronder), Fire Orange, Daytona Violet, Macao Blue, Imolarot en Frozen Marina Bay Blue.

BMW M3 E36 Dakar Yellow

Speciale M-modellen

De M-afdeling van BMW draait op volle toeren. Er worden dan ook een heleboel nieuwigheden verwacht in 2022. Een overzichtje:

BMW M2 Coupé

De nieuwe BMW 2 Reeks Coupé zou in 2022 reeds tot een nieuwe M2 kunnen leiden.

BMW M3 Touring

De breakversie van de BMW M3 komt in 2022. De Touring komt enkel als 510 pk sterke Competition.

2022 BMW M3 Touring

BMW M4 CS/CSL Coupé

De M-jongens beloven een speciale versie van de BMW M4 Coupé. Wij gokken op een nog krachtigere, nog scherpere en nog snellere Competion Sport.

BMW X8 M

Binnenkort trekt BMW het doek van een specifiek M-model. Dat zou een plug-inhybride SUV worden die X8 M of gewoon XM zou gaan heten. De productieversie volgt in 2022.

Speciale M-racers

In 2022 debuteert de BMW M4 GT3 in de racerij en intussen maakt Motorsport-afdeling werk van een LMDh-racewagen voor de enduranceracerij. Het zou ons verbazen als die niet ingezet worden om de vijftigste verjaardag van BMW M te vieren.

2022 BMW M4 GT3

Speciale M-showcars

Een verjaardagsmodel, met een sterke link tussen het heden en het verleden. Zo voor het Concorso d’Eleganza Villa d’Este, bijvoorbeeld. We kunnen ons niet inbeelden dat er geen speciale showcar komt. Een moderne interpretatie van de BMW M1 procar, misschien?

1978 BMW M1 Procar

 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten