Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / BMW wil een SUV op waterstof in 2025

Geschreven door Olivier Duquesne op 17-08-2022

Volgens een Japanse zakenkrant wil BMW eind 2025 een SUV op waterstof in massaproductie nemen. Het gaat wellicht om een X5 met een brandstofcel. Ook partner Toyota helpt een handje.

De Japanse krant Nikkei citeert Pieter Nota, verkoopmanager bij BMW, die zegt dat zijn bedrijf in de nabije toekomst een SUV met een brandstofcel (FCEV) in massaproductie zal nemen. Dit model op waterstof wordt ontwikkeld in samenwerking met Toyota, dat op dit gebied al ervaring heeft met de Mirai. Naar verwachting zal BMW deze FCEV SUV eind 2025 in productie nemen en tegelijkertijd op de markt brengen. Het wordt waarschijnlijk de iX5, die afgelopen winter ontwikkelingstests doorliep.

iX5 Hydrogen

Een prototype van de iX5 Hydrogen is al gepresenteerd op de autoshow van München in 2021. Dit demonstratievoertuig draagt twee tanks voor de opslag van 6 kilo aan vloeibare waterstof (700 bar) om een 125 kW (170 pk) sterke brandstofcel van Toyota aan te drijven. De elektrische motor achteraan, afgeleid van de BMW iX, ontwikkelt een vermogen van 275 kW (374 pk).

Een bufferbatterij levert het extra vermogen bovenop dat van de brandstofcel. Waterstof tanken duurt maar enkele minuten, en de actieradius bedraagt enkele honderden kilometers. De uitdaging is het vinden van een H2-tankstation...

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten