Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Officieel: Chevrolet Silverado EV (2024)

Verwachte lancering : 01-02-2023

Geschreven door Frédéric Kevers op 06-01-2022

Na de Ford F-150 Lightning is het nu de beurt aan de Chevrolet Silverado EV, een elektrische pick-up met een systeemvermogen van 675 pk en een autonomie van 640 kilometer.

De nieuwe Ford F-150 is er reeds als elektrische Lightning, loop 2023 verschijnt deze Chevrolet Silverado EV op de Amerikaanse markt. Deze flink uit de kluiten gewassen pick-uptruck wordt tevens een concurrent voor de Rivian R1T en natuurlijk de Tesla Cybertruck. Deze elektrische versie wordt een aanvulling op de klassiek aangedreven Silverado, waarvan de Amerikaanse constructeur er het afgelopen jaar meer dan 500.000 exemplaren verkocht.

In tegenstelling tot de Ford F-150 Lightning, die afgeleid werd van de gewone versie, bouwt de enkel als Crew Cab te bestellen Chevrolet Silverado EV op een specifieke architectuur: de Ultium EV-basis waarop ook de GMC Hummer EV staat. Ook de ophanging met adaptieve luchtvering en actieve vierwielsturing wordt overgenomen van zijn General Motors-maatje.

2024 Chevrolet Silverado EV RST

Prestaties en rijbereik

De Chevrolet Silverdo EV debuteert begin 2023 als zogeheten Work Truck, zoals de voor commercieel gebruik bedoelde koetswerkvariant heet. Met een systeemvermogen van 517 pk en een maximumkoppel van 834 Nm, goed voor een trekvermogen van 3.629 kilogram. Met het optionele Max Tow Package kan de elektrische pick-up meer dan 9 ton trekken. Het rijbereik van het accupakket bedraagt 644 kilometer, snelladen kan aan maximum 350 kW. Die WT-versie van de Silverado EV komt er vanaf 39.900 dollar.

In het najaar van 2023 volgt de voor particulier gebruik bedoelde Chevrolet Silverado EV RST, met een elektrisch aandrijfgeheel dat opgevoerd wordt naar 673 pk en 1.056 Nm. Die power zorgt ervoor dat de pick-up in 4,5 seconden van 0 naar 100 km/u spurt, het rijbereik bedraagt 640 kilometer. Maar die versie is wel een stuk duurder: reken op 105.000 dollar voor de speciaal uitgedoste First Edition. Later volgen er ook minder krachtige varianten met verschillende accumogelijkheden. Ook op het programma: een avontuurlijk uitgeruste TrailBoss-variant. 

2024 Chevrolet Silverado EV

Multi-Flex Midgate

De Cheverolet Silverado EV komt met een digtaai dashboard van 11 inch, met een head-updisplay van 14 inch en met een infotainmentdisplay van 17 inch. Het interieur wordt verlicht door een panoramadak, krijgt een tweekleurige aankleding met rode stiksels en komt met centrale armsteun met een capaciteit van meer dan 30 liter - je zou er zelfs een frigobox kunnen insteken. Om de stouwruimte te maximaliseren, zegent Chevy de elektrische pick-up met de zogeheten Multi-Flex Midgate (die we kennen van de Cherolet Avalanche). Dat is een systeem dat het Crew Cab-passagierscompartiment verbindt met de laadbak achteraan, zodat je extra lange voorwerpen - tot 2,75 meter lang - kan transporteren. En er is een frunk ik de neus.

Zoals we dat ook bij Ford zagen, voorziet Chevrolet ook een zogeheten Powerbase. Dat is een station met 10 laadpunten van 10,2 kW, waarop je bijvoorbeeld een boormachine of een koffiezet kan aansluiten. 

2024 Chevrolet Silverado EV

 

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten